1. října 2016 • 20:46

Fotbalista Zlína Vukadinovič už nechce být jen žolíkem týmu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Virové onemocnění vyřadilo oporu zlínských fotbalistů Vukadina Vukadinoviče v posledních dvou zápasech v Hradci Králové a dnes doma proti Jablonci ze základní sestavy jen na lavičku náhradníků. Vzhledem k tréninkové absenci jej kouč Bohumil Páník nasazuje až do druhých poločasů. V roli symbolického žolíka, který pomůže rozhodnout o výsledku.


Před týdnem v Hradci Králové dal gól v poslední minutě zápasu a pečetil vítězství 2:0. Jeho dnešní střela z 84. minuty, kterou tečoval do branky Haris Harba, dala naopak za stavu 0:2 signál k mohutné zlínské ofenzívě, která vedla alespoň k vydřené remíze 2:2.

"Žolíkem být nechci. Doufám, že už na příští zápas za dva týdny budu připraven tak, abych nastoupil opět v základní sestavě," usmál se Vukadinovič. Přiznal, že ještě není stoprocentně v kondici. V týdnu jen lehce trénoval. Jedinou přípravu v plné zátěži podstoupil až den před zápasem.

Jak si dal Harba vlastní branku a Zlín prohrával v závěru prvního poločasu 0:1, tak se už šel rozcvičovat. "Byli jsme domluveni s trenérem, že opět ve druhém poločase nastoupím," poznamenal Vukadinovič, který přestávku strávil rozcvičováním na hřišti. Proto také neviděl, co se dělo ve zlínské šatně po nevydařeném poločase.

"Zažil jsem to na Slovácku, kde jsme také po půli prohrávali. Bylo to ze strany trenéra hodně ostré. Ale dnes si myslím, že to takové klima v šatně nebylo. Kluci makali, jen jsme si dali blbý vlastní gól," tvrdil Vukadinovič.

Velký podíl na opticky neproduktivním výkonu Zlína měla taktika Jablonce. "Soupeř se zatáhl a zcela změnil styl hry, který dosud předváděl. Přešel na hru s pěti obránci a čtyřmi záložníky. Zacpal prosto před brankou i po stranách. Postavil bojovníky a spoléhal na rychlé protiútoky. Tedy hru, kterou produkujeme my," všiml si ještě z lavičky srbský fotbalista. Také on měl velký podíl na tom, že se podařilo Zlínu po příchodu na trávník rozhýbat ofenzívu a získat tlak.

"Po průběhu zápasu, kdy jsme ještě chvíli před koncem prohrávali o dvě branky, je bod dobrý. Chtěli jsme prodloužit úspěšnou šňůru a zůstat v tabulce první. Ale aspoň jsme si udrželi dosavadní neporazitelnost. Což je také cenné," myslí si Vukadinovič.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud