21. října 2016 • 00:29

Podle Baránka Plzeň odehrála proti Giurgiu zápas blbec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po více než měsíci se Jan Baránek vrátil do sestavy plzeňských fotbalistů, ovšem první zápas po operaci menisku si představoval jinak. Chybami se podepsal pod čtvrteční prohru 1:2 s Astrou Giurgiu, čímž si český mistr zkomplikoval svou pozici ve skupině Evropské ligy.


"Pocity jsou hrozné. Na hřišti jsem si připadal, jako bych tam byl poprvé. Myslím si, že kvůli zranění to nebylo. Fyzička mi nescházela. Takový zápas jsem sice nehrál dva měsíce, ale to není tak dlouhá doba, abych podal takový výkon," připustil sebekriticky třiadvacetiletý stoper.

"Nevím, co k tomu říct. Viděli jste to sami. Jednou jste nahoře, jednou dole," komentoval zklamaně svůj výkon. Největšího zaváhání se dopustil v úvodu druhé půle, kdy nepřesnou rozehrávkou nabídl soupeři druhý gól.

"Snažili jsme se to rozehrávat zezadu, oni na nás byli dobře nachystaní a potrestali naše chyby. Byly to od nás ale triviální individuální chyby. Při prvním gólu tam špatně přihrál Limba (David Limberský), podruhé jsem to pokazil zase já," přiznal Baránek.

Vysoký plzeňský obránce během utkání svedl množství osobních soubojů s nejnebezpečnějším ofenzivním hráčem Astry Denisem Alibecem, který ve 41. minutě otevřel skóre. "Těžko se hlídal, ale určitě pohlídat šel. My jsme to prostě nezvládli. Musíme se z toho poučit do zápasu v Rumunsku a podat tam mnohem lepší výkon," prohlásil Baránek.

"Nevím, co k tomu mám říct. Byl to náš zápas blbec a my se z něj musíme oklepat. V jejich lize se Astra možná trápí, ale postoupili přes West Ham a to hovoří samo za sebe. V Evropské lize není slabých soupeřů, ale to nás neomlouvá, měli jsme vyhrát," dodal člen širšího reprezentačního kádru.

Viktorii porážka poslala na poslední místo skupiny E a její postup do jarní části je silně ohrožen. "Když dvakrát ztratíte doma, tak už to pak máte ve skupině těžké. Pořád je ale odehraná jenom polovina zápasů a stát se může všechno. Takže budeme věřit až do konce," nevzdává se naděje Baránek.

Krátce po zápase s Giurgiu se nechtěl příliš zabývat nedělním ligovým šlágrem se Spartou Praha. "Věřím, že zápas s Astrou na to nebude mít vliv. Na Spartu zatím nemyslím, budeme to řešit až od pátku," upozornil Baránek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud