21. října 2016 • 00:36

Nejhorší podzimní zápas, láteřil Pivarník po prohře Plzně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Za nejhorší podzimní zápas označil trenér Roman Pivarník čtvrteční prohru fotbalistů Plzně 1:2 s Astrou Giurgiu ve třetím kole skupiny Evropské ligy. Jeho svěřenci se prý předvedenou hrou vrátili na začátek sezony, kdy se jim herně nedařilo. Hodně se podle kouče projevila absence kapitána Romana Hubníka.


"Odehráli jsme špatný zápas. Možná nejhorší na podzim. Zaostávali jsme ve všem. Pro mě je to trochu nepochopitelné," prohlásil Pivarník na pozápasové tiskové konferenci. "Chyběla nám fotbalovost i taktická vyspělost. Měli jsme dlouhé hřiště, byli jsme daleko od hráčů a chyběl nám i důraz a agresivita. To mě hodně mrzí. Naše prohra je zasloužená," dodal.

Největší problém byl podle něj v obraně. Krajní beci Radim Řezník a David Limberský málo podporovali útok, Limberský a Jan Baránek navíc velmi špatnou rozehrávkou založili oba góly soupeře. Baránek a Lukáš Hejda pak měli velké problémy s útočníkem Denisem Alibecem.

"V obraně jsem vnímal obrovský problém, protože jsme se vrátili zase zpět na začátek sezony," připomněl úvod ročníku, kdy měla Plzeň obdobné problémy. "Bohužel nám vypadl Hubník a absence Romana se projevila. Na defenzivu má obrovský vliv, s ním bychom neměly problémy, které jsme tam měli," věří Pivarník.

Baránkovi zápas příliš nevyšel, ale trenér Plzně pro něj měl pochopení. "Bary je také výborný stoper, ale je složité po operaci menisku hned naskočit do takového utkání," konstatoval Pivarník, který však pro chybné rozehrávky Baránka a Limberského pochopení neměl.

"Byla to improvizace a nezodpovědnost některých hráčů. Rozehrávkou do středu hřiště, kdy jsme roztažení, uděláme takové chyby. Pak samozřejmě dostaneme góly," mrzelo Pivarníka.

Litoval i toho, že západočeský tým neplnil pokyny ani směrem do ofenzivy. "Soupeř je agresivní, hraje rychle a my to děláme naopak. Víme, jak to máme dělat, ale nebylo to tam. Věděli jsme, že budeme muset hrát více přes střed hřiště, ale nehráli jsme tak, i když strany byly zavřené," hodnotil plzeňský kouč.

Český mistr je tak ve skupině E až na posledním místě se dvěma body a na druhou Austrii Vídeň ztrácí tři body. Nutně tak potřebuje za dva týdny vyhrát v Rumunsku, aby udržel reálnou naději na postup.

"Situace je pro nás samozřejmě složitá. Soupeři nám odskakují, ale je to stále hratelné. Musíme ale ve výkonu hodně přidat, pokud chceme myslet na postup," upozornil devětačtyřicetiletý rodák z Piešťan.

Prohra je pro Plzeň o to nepříjemnější, že už v neděli v lize přivítá největšího rivala v boji o titul Spartu Praha. "Musíme na prohru s Astrou hned zapomenout. Není ani co analyzovat, protože to bylo tak špatné, že se k tomu nemá smysl vracet," upozornil Pivarník.

"Věřím, že to byl jen blbý den, že se hráči z toho oklepou a v neděli podáme úplně jiný výkon a že o to zodpovědněji k utkání přistoupí. Takový je sport, v tenise také vyřadíte jedničku a v dalším kole vypadnete se světovou stovkou. Důležité ale bude, aby byl Roman Hubník zdravý a v neděli mohl hrát," dodal trenér.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud