21. října 2016 • 17:20

Český beachvolejbal povede bývalý reprezentant Martin Lébl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český plážový volejbal nově povede bývalý úspěšný reprezentant Martin Lébl. V čele beachvolejbalového úseku svazu vystřídal Jana Dumka, který se chce intenzivně věnovat hráčské kariéře a doktorandskému studiu.


Šestatřicetiletý Lébl vstupuje do nové role s několika ambiciózními cíli. "Mé první kroky budou směřovat ke sjednocení českého beachvolejbalového prostředí, ve kterém vedle sebe fungují dvě nezávislé asociace. My ale potřebujeme vystupovat jednotně," uvedl v tiskové zprávě.

Dalším krokem bude vyhodnocení systému fungování seniorských i juniorských reprezentací. "Věřím, že svazová role by měla být větší a celý systém by měl být centrálně řízen tak, jak to je například v Itálii a v Nizozemsku," nastínil Lébl.

Chce také zatraktivnit českou beachvolejbalovou tour, která by v budoucnu měla být zajímavější pro diváky i marketingové partnery. "Inspiraci jsem našel ve Švýcarsku a v Německu, kde se turnaje hrají na náměstích a zápasy sledují tisícovky diváků," poznamenal.

Lébl, někdejší kapitán šestkové reprezentace, byl pětkrát vyhlášen nejlepším českým volejbalistou roku. Na evropském šampionátu 2001 byl zvolen nejlepším útočníkem a stejné ocenění získal i ve Světové lize 2003. Jako beachvolejbalista se dostal na olympijské hry 2000 v Sydney.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud