21. října 2016 • 21:20

Musíme se opět nastartovat, burcuje olomoucký Juraj Mikúš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Olomouce přijeli do Litvínova s jednodenním předstihem, proti Vervě předvedli solidní výkon, přesto si připsali pátou porážku za sebou. Hanákům k úspěchu nepomohl ani gól a asistence útočníka Juraje Mikúše, jenž po zápase, který Severočeši vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech, litoval řady dalších nevyužitých šancí.


Hostům se na Stadionu Ivana Hlinky vydařila hlavně první třetina, ve které domácí tým zaskočili aktivitou a vypracovali si dvoubrankové vedení. "Chtěli jsme hrát zodpovědně, i proto jsme přijeli už ve čtvrtek, protože je to sem z Olomouce docela dálka. A bylo vidět, že nám nohy šlapaly. Možná i oni nebyli trochu ve své kůži. My to využili, ale pak jejich brankář zatáhl roletu," řekl Mikúš a poukázal na výkon gólmana Jaroslava Januse.

Devětadvacetiletý slovenský útočník si dobře uvědomoval, že dnes Olomouc mohla a měla v Litvínově vyhrát. "Je to velká ztráta. Projeli jsme pátý zápas a týmy pod námi se k nám stále dotahují. Mohli jsme je odrazit, ale bohužel jsme to opět nedotáhli do úspěšného konce," litoval Mikúš, který věřil, že se spoluhráči ve třetí třetině těsné vedení uhájí.

Ještě před vyrovnáním Daniela Sörvika v přesilové hře, povýšené odvoláním brankáře, mohli olomoučtí hráči přidat třetí gól. Řadu šancí včetně krátké přesilovky pět na tři ale nevyužili. "Mohli jsme to zlomit a byl by pokoj. Jak už jsem říkal, tak Janus chytal dobře. My jsme ale málo efektivní, šancí jsme měli dost," řekl Mikúš. "Vyrovnali dvě minuty před koncem, o to více to štve," přiznal.

Olomouc i přes prohru zůstala desátá, popředí tabulky se však čtvrtfinalistovi předešlé sezony vzdaluje a týmy z konce se přibližují. "Vedle slabé koncovky jsme poměrně často vylučovaní a navíc dostáváme i nešťastné góly. Na začátku nám to celkem šlapalo, ale ke konci první čtvrtiny se to zaseklo. Dvakrát jsme nešťastně prohráli doma a dnes to bylo podobné. Musíme se nastartovat, do reprezentační přestávky máme ještě tři zápasy a musíme z nich vytěžit maximum," dodal Mikúš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud