22. října 2016 • 19:53

Teplice nakopla výhra nad Zlínem a Karvinou rozstříleli 4:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Výhra nad vedoucím Zlínem v minulém kole dost možná ukončila trápení teplických fotbalistů. Severočeši totiž tři body potvrdili i vítězstvím v Karviné, kterou po suverénním výkonu porazili na jejím hřišti 4:1. Pátým gólem v sezoně k němu přispěl i útočník David Vaněček.


"Bylo vidět, že máme domácí výhru se Zlínem v zádech. Chtěli jsme ji potvrdit, což se povedlo. Přiblížili jsme se na šesté místo a to je, kde bychom chtěli být. Musíme ale zůstat pokorní, hrát z dobré obrany a dávat góly," řekl nejlepší střelec severočeského celku Vaněček.

Vaněček dal proti Karviné jen jeden gól, ale šancí měl daleko víc. "Já se s tím peru od začátku sezony. Dostanu se do spousty šancí, ale proměním už malou část z toho. Teď jsem dal z šesti zápasů pět gólů a mohlo jich být klidně deset. Nevím, kde je problém, budu se muset na to asi ještě více zaměřit. Ale jsem rád, že to tam vždycky aspoň jednou spadne," uvedl.

Kromě nevyužitých příležitostí mu jednu branku neuznali rozhodčí kvůli ofsajdu. "Ale podle mě to ofsajd nebyl, nevím. Podívám se na video," řekl Vaněček. "Potom jsem dal ještě břevno, šel sám a přestřelil, potom jsem to konečně trefil a byla to úleva," řekl Vaněček.

Severočeši uchystali nováčkovi první domácí porážku a hned rozdílem třídy. Přitom po jedné neuhlídané standardní situaci a rohovém kopu po trefě Hoška prohrávali. "Trenér nás před zápasem upozorňoval, že Karviná bude hrozit ze standardek. To se potvrdilo a hned z první standardky jsme dostali gól, i když jsme v úvodu ovládli hru. Ale bylo důležité, že během šesti minut jsme to otočili. Byla vidět síla týmu," prohlásil Vaněček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud