23. října 2016 • 17:20

Slavia je i po 8. kole ŽBL druhá, díky 38 bodům Vaughnové

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalistky Slavie Praha jsou i po 8. ligovém kole druhé v tabulce ŽBL a vděčí za to křídelní hráčce a nejlepší střelkyni soutěže Krystal Vaughnové, která byla strůjkyní vítězství favorita na palubovce SBŠ Ostrava 77:73. Třicetiletá americká opora nastřílela 38 bodů a doskočila 11 míčů. O pořadí na prvních čtyřech místech v tabulce nadále rozhoduje skóre: s jedním zápasem k dobru vede USK, třetí je Hradec Králové a čtvrtý Handicap Brno.


Pražanky v Ostravě ztratily dvanáctibodový náskok a Vaughnová v závěru vrátila hostům vedení košem, kterému nezabránil ani faul soupeřky, a následným proměněným trestným hodem na 73:71. Ze šestek se nemýlila ani jednou z 12 pokusů a vylepšila si průměr na 24,4 bodu na zápas, s kterým suverénně vládne ligovým statistikám.

Už v minulém ročníku byla Vaughnová nejlepší střelkyní ŽBL s průměrem 21,5. Předvedla tehdy čtyři třicetibodové výkony a rekordem sezony bylo jejích 36 bodů do koše Strakonic.

V Ostravě dělala slávistkám problémy její krajanka Briyona Cantyová, jež z pozice rozehrávačky nastřílela 23 bodů a připsala si také 14 doskoků a sedm asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud