23. října 2016 • 18:33

Manažer a trenér Rohlík stále mužstvu věří, sám sebe by neodvolal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Pardubic se po dnešní porážce na ledě pražské Sparty vrátili zpět na poslední místo extraligové tabulky, generální manažer a hlavní trenér v jedné osobě Pavel Rohlík však věří, že se hra a výkony Dynama zlepší. I proto podle svých slov neuvažuje o změně ve složení realizačního týmu. A neudělal by ji ani v případě, kdyby byl "pouze" generálním manažerem.


"Ne," odpověděl Rohlík jasně na dotaz, zda by hlavního kouče odvolal od týmu, jež by měl stejné výsledky jako Pardubice pod jeho vedením. Na střídačku Východočechů se postavil místo Petera Draisaitla po pěti odehraných kolech, ve kterých Dynamo nezískalo ani bod. Od té doby Pardubice odehrály deset zápasů a získaly devět bodů. "Ano," uvedl Rohlík na dotaz, zda právě on může mužstvo zvednout.

Na ledě Sparty hosté duel ztratili v závěru druhé třetiny, kdy nejprve dokázali vyrovnat na 1:1, ale v další minutě podruhé inkasovali a o minutu později dostali třetí gól.

"Pro nás to byl další těžký soupeř. Věřil jsem, že nějaké body uděláme, ale nepodařilo se to. Dokázali jsme v přesilovce vyrovnat, ale vzápětí jsme bohužel v prvním střídání dostali gól, i když jsem hráče upozorňoval, že musí být aktivní, protože Sparta se bude snažit vytvořit si tlak a rozhodnout," uvedl ke klíčové pasáži utkání, které nakonec Pražané vyhráli 4:1.

"Jsem naštvaný, prohráli jsme, nemáme body a já jsem za to zodpovědný. Věřím ale, že se to otočí. Cítím to z hráčů. Jsme s nimi v kabině, komunikuji s nimi," řekl Rohlík, jenž přiznal, že po páteční domácí prohře s Třincem složitou situaci s hráči v kabině řešil. "Je to pořád podobné, ale jak už jsem řekl, já mužstvu věřím. Nechci na hráče házet špínu," dodal Rohlík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud