24. října 2016 • 14:09

Finové mají v nominaci devět vicemistrů světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér hokejistů Finska Lauri Marjamäki zařadil do dvaadvacetičlenné nominace na listopadový domácí turnaj Karjala v Helsinkách devět vicemistrů světa z letošního světového šampionátu v Rusku. V kádru má jediného účastníka zářijového Světového poháru v Torontu. Gólman Mikko Koskinen z Petrohradu na něm plnil roli trojky za Tuukkou Raskem a Pekkou Rinnem.


Marjamäki vsadil pro první díl série Euro Hockey Tour na zkušené hráče a nezařadil žádného nováčka. Pouze čtyři hokejisté dosud nestartovali na velkém mezinárodním turnaji. Jsou to brankář Harri Säteri z Podolsku, obránce Aleksi Elorinne z Tappary Tampere a zkušení útočníci - třiatřicetiletý Kristian Kuusela z Chabarovsku a o rok starší Ilari Filppula z Malmö.

Devětatřicetiletý Marjamäki, který po minulé sezoně nahradil u národního týmu Kariho Jalonena, si ze stříbrného kádru z květnového šampionátu v Rusku vybral Koskinena, beky Juusa Hietanena, Tommiho Kivistöa, Lasseho Kukkonena a Atteho Ohtamau a útočníky Jarna Koskirantu, Anttiho Pihlströma, Miku Pyöräläho a Tomiho Sallinena.

Kukkonen, Pihlström a Pyörälä jsou také mistry světa z roku 2011, kde byl i útočník Jesse Joensuu. V kádru mají Finové celkem 16 hráčů z Kontinentální ligy včetně pěti z Jokeritu Helsinky, dva krajánky ze Švédska a čtyři zástupce domácí ligy.

Finové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 3. listopadu duelem s Ruskem. O dva dny později je čeká český tým a v neděli severské derby se Švédskem.

Nominace hokejistů Finska na turnaj Karjala v Helsinkách (3.-6. listopadu):

Brankáři: Mikko Koskinen (Petrohrad/KHL), Harri Säteri (Podolsk/KHL),

obránci: Aleksi Elorinne (Tappara Tampere), Lasse Kukkonen (Kärpät Oulu), Ville Lajunen (Jokerit Helsinky/KHL), Juuso Hietanen (Dynamo Moskva/KHL), Joonas Järvinen (Kunlun/KHL), Tommi Kivistö (Jekatěrinburg/KHL), Ilari Melart (Lulea/Švéd.), Atte Ohtamaa (Kazaň/KHL),

útočníci: Jesse Joensuu, Pekka Jormakka, Antti Pihlström, Sakari Salminen (všichni Jokerit Helsinky/KHL), Mika Pyörälä (Kärpät Oulu), Veli-Matti Savinainen (Tappara Tampere), Ilari Filppula (Malmö/Švéd.), Teemu Hartikainen (Ufa/KHL), Joonas Kemppainen (Novosibirsk/KHL), Jarno Koskiranta (Petrohrad/KHL), Kristian Kuusela (Chabarovsk/KHL), Tomi Sallinen (Nižněkamsk/KHL).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud