24. října 2016 • 19:41

Ječmínek skončí po 26 letech v čele Autoklubu, stáhl kandidaturu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Autoklub České republiky bude mít po 26 letech nového šéfa. Dosavadní prezident Roman Ječmínek dnes oznámil, že se rozhodl na listopadové valné hromadě funkci neobhajovat. Nahradit by ho měl právník Jan Šťovíček, současný první viceprezident Autoklubu ČR, který je jediným kandidátem na uvolněnou pozici.


"K tomuto rozhodnutí jsem dospěl po absolvování mnoha jednání se zástupci klubů, jednotlivými členy a po absolvování krajských konferencí Autoklubu ČR. Přes vyjádření podpory mnoha z vás si uvědomuji, že nastal čas ponechat prostor nástupcům," uvedl Ječmínek na webu Autoklubu ČR.

Šestasedmdesátiletý funkcionář stál v čele organizace od roku 1990, kdy byl založen Československý autoklub. O tři roky později změnil název na Autoklub ČR a Ječmínek pravidelně každé čtyři roky obhajoval svoji pozici.

Po roce 2012 naznačoval, že už dále kandidovat nebude, nakonec však svoje setrvání v čele Autoklubu ČR zvažoval a nakonec se do voleb přihlásil. Dnes ale své rozhodnutí změnil.

"Věřím, že delegáti valné hromady zvolí kvalitní vedení Autoklubu, které bude schopné posunout naši organizaci dále. Z Autoklubu samozřejmě neodcházím a budu se i nadále na jeho činnosti podílet, nyní už jako řadový člen," dodal Ječmínek.

"Vážím si tohoto rozhodnutí, které jistě nebylo jednoduché, a které je rozhodnutím v zájmu Autoklubu, neboť jistě přispěje ke zklidnění situace v naší organizaci. Všem se nám tak uvolňují ruce k práci na dalším rozvoji Autoklubu," komentoval Ječmínkův krok Šťovíček na facebooku. Valná hromada se uskuteční v sobotu 19. listopadu v Praze.

Autoklub zastřešuje automobilový i motocyklový sport v České republice. Je členem Mezinárodní automobilové federace i Mezinárodní motocyklové federace a pod jeho dohledem se koná většina domácích i mezinárodních závodů v Česku. Věnuje se i takzvanému obecnému motorismu, službám motoristům včetně právní a technické pomoci. Spolupracuje rovněž s ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud