25. října 2016 • 16:20

Adidas končí s finanční pomocí Německé antidopingové agentuře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Německá antidopingová agentura (NADA) přijde na konci roku o jednoho ze svých nejvýznamnějších sponzorů. Firma Adidas uvedla, že neprodlouží smlouvu, na jejímž základě platila agentuře 300.000 eur (přes osm milionů korun) ročně.


Adidas o ukončení dlouholeté spolupráce informoval své partnery už na jaře. "Ale chceme zůstat s NADA nadále spojeni a diskutujeme o alternativních formách spolupráce. Adidas samozřejmě zaujímá stále jasné stanovisko v boji proti dopingu. Ve všech smlouvách s našimi sportovci stojí, že prokázané dopingové provinění znamená okamžitý konec spolupráce," uvedl mluvčí Adidasu Oliver Brüggen.

Není jasné, proč slavná a úspěšná firma nehodlá s podporou NADA pokračovat. Částka 300.000 eur je pro agenturu poměrně významná, pro Adidas jsou to ale spíše "drobné". Fotbalisty Bayernu Mnichov například společnost sponzoruje 60 miliony eur ročně, Manchesteru United platí dokonce 98 milionů.

"Jsme z toho zklamaní," uvedl šéf NADA Lars Mortsiefer. "Přicházíme o významného partnera, i když se naprosto zřetelně vymezujeme proti dopingu," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud