25. října 2016 • 20:19

Plzeň porazila Hradec Králové 3:1 a poprvé doma naplno bodovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně porazili v předehrávce 34. kola Hradec Králové 3:1 a na osmý pokus poprvé v sezoně doma naplno bodovali. V součtu s nedělním vítězstvím v Třinci Indiáni po předchozí sérii čtyř duelů bez bodu uspěli podruhé za sebou, což se jim v tomto ročníku dosud nepovedlo. Vítěznou branku vstřelil ve 48. minutě Tomáš Hrnka a za 13 vteřin pojistil výsledek Ondřej Kratěna. Hradečtí potvrdili mizernou sérii z venkovních zápasů, během níž prohráli poosmé z devíti pokusů.


"Plzeň jednoznačně zaslouženě vyhrála. My máme dlouhodobě problémy se hrou venku. Hokej je o soubojích a nasazení. My jsme tyto prvky dobře zvládli minule proti Brnu, ale dnes jsme to nezopakovali, a proto jsme tady prohráli," řekl po utkání trenér Mountfieldu Václav Sýkora.

Domácí povzbuzeni výkonem v Třinci naskočili do utkání aktivně a hosté měli problémy dostat se z vlastního pásma. Kubalíkův pokus z pravého kruhu ale skončil v páté minutě jen na levé tyči a Východočeši přečkali i vyloučení Jarůška. Hráči Mountfieldu se směrem dopředu připomněli až během přesilové hry. Poté ale znovu převzali iniciativu jednoduše hrající Inidáni. V 10. minutě Indrák po obhození Vydareného jel sám na hradeckou branku, Rybár si však s jeho zakončením poradil.

Na druhé straně vystrašila Sochůrka, zaskakujícího za nemocného Hyláka, teč Dragouna mířící těsně nad, ale konec první třetiny patřil znovu domácím. Radosti se dočkali až po pauze, když ve 22. minutě Vondráček úspěšně tečoval nahození Pulpána od modré čáry. Hosté mohli rychle odpovědět, nekrytý Šimánek však zblízka zakončil příliš slabě.

"Dnes ráno jsem se dozvěděl, že jsem jednička. Měl jsem k zápasu s Hradcem respekt a snažil jsem se podat co nejlepší výkon. Záleží, jak se ti povede první zákrok. Potom už jsem byl klidnější a tlak tolik neřešil," uvedl gólman Lukáš Sochůrek, jenž při svém druhém startu v extralize chytal poprvé od začátku.

Převahu si stále udržovali častěji střílející Západočeši, naráželi ale na pozorně chytajícího Rybára. Po šikovné Kracíkově zadovce ho neprostřelil Kubalík a po polovině utkání na slovenském gólmanovi ztroskotali v dobrých pozicích i Indrák a Vracovský.

Ve 34. minutě však zaváhal při rozehrávce za brankou Sochůrek a po nabídce od Köhlera vyrovnal přesně mířící Bednář. "Byla škoda, že jsme se tam při rozehrávce nedohodli dobře s beky. Trefil to dobře, dal mi to pod rukou. Bedýnka (Bednář) je nejnebezpečnější zakončovatel Hradce. U toho nikdy nevíme, jak to provede při zakončení," komentoval vyrovnávací branku Hradce Králové brankář Sochůrek.

Agilní domácí chtěli strhnout vedení na svou stranu. Po již čtvrté nevyužité přesilové hře ale krátce před druhou sirénou Rybár dokázal zastavit i pokus na brankovišti volného Kratěny.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté, zbrzdila je ale nedisciplinovanost. Dvě oslabení v rychlém sledu sice hráči Mountfieldu ubránili, za chvíli však inkasovali dvakrát během 13 vteřin. Nejprve ve 48. minutě nepokryli mezi kruhy zakončujícího Hrnku a vzápětí po příhře Kubalíka od zadního mantinelu zvýšil Kratěna.

Hosté následně vrhli všechny síly do útoku. Blízko snížení se ocitl při dlouhé power play Köhler, jeho dorážka však prošla brankovištěm vedle a hradečtí nepotrestali ani vyloučení Lva.

"Můžeme být spokojeni, protože jsme po celý zápas dodržovali taktiku, kterou nám trenéři stanovili. Hradec jsme pustili do velmi mála šancí. Jenom na konci měli tlak při hře bez brankáře, ale to se dalo čekat," chválil plzeňský výkon autor vítězné trefy Tomáš Hrnka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud