26. října 2016 • 17:06

Po Holaňově odchodu bude hokejisty Trenčína trénovat Turek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Miloše Holaně nahradil u hokejistů Trenčína jiný český trenér Josef Turek. Dukla ho angažovala necelý týden po jeho předčasném odchodu ze Zvolena. Trenčínské mužstvo, které Holaň opustil v úterý z osobních důvodů, převzal někdejší kouč Třince a Chomutova na pátém místě tabulky.


"Potřebovali jsme najít trenéra co nejdřív, aby absolvoval s týmem už i poslední dva zápasy před (reprezentační) přestávkou. Aby si během ní mohl mužstvo připravit podle představ," uvedl generální manažer Ján Kobezda na webu Dukly. Se čtyřiačtyřicetiletým Turkem se domluvili na spolupráci do konce sezony.

"Znám ho ze společného působení v Dubnici. Máme k sobě lidsky blízko. Dobře znám i jeho práci, kterou odvedl v posledních sezonách ve Zvolenu," řekl Kobezda.

V Dubnici působil Turek ještě jako hráč. V roli trenéra vedl na Slovensku také Skalici. Výraznější stopu zanechal v posledních dvou letech ve Zvolenu, s kterým obsadil v základní části nejprve čtvrté a v minulém ročníku třetí místo, v semifinále pak jeho tým vypadl s pozdějším mistrem Nitrou. Vstup do této sezony ale Zvolenu nevyšel a v tabulce je až osmý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud