27. října 2016 • 10:35

Mešanovič není zvyklý sedět. Ve Slavii nemáme náhradníky, řekl Šilhavý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Muris Mešanovič si ve středečním osmifinále domácího poháru proti Litoměřicku připsal mezi 11. a 20. minutou premiérový hattrick mezi dospělými a nasměroval fotbalisty Slavie k drtivé výhře 7:0. Bosenský kanonýr byl za góly rád, ale připustil, že ho trochu trápí role náhradníka a střídajícího hráče v ligových zápasech, v nichž dostává na hrotu přednost Milan Škoda.



"V mládeži jsem dal hattrick hodněkrát, ale v dospělých je to asi můj první. Jsem rád, když se trefím, to je jasné. Ale prostě někdy nehraju a nejsem s tím určitě spokojený, protože každý hráč chce hrát," řekl novinářům Mešanovič.

Bosenský útočník je s pěti brankami nejlepším slávistickým střelcem v lize, přestože v základní sestavě hrál v této sezoně nejvyšší soutěže jen jednou. "Určitě to pro mě není příjemné, nejsem na to zvyklý, ale takový je život. Já makám a snažím se trenérovi pořád ukázat, že na to mám, a když to bude stačit, budu spokojený," doplnil Mešanovič.

Proti Litoměřicku stihl hattrick během deseti minut. "Myslím, že jsem dostal krásné balony. První gól centr z pravé strany, druhý byl trochu se štěstím a ten třetí centr, naběhl jsem si a trefil jsem to," konstatoval Mešanovič.

Slavia - Karviná: Laštůvka nejdřív zázračně zasáhl, pak už ho Mešanovič překonal. 1:0
Video se připravuje ...

Proti Litoměřicku nastoupili jen dva hráči ze základní sestavy z posledního ligového duelu se Slováckem. "Já tvrdil i předtím, že je tu hodně kvalitní kádr, každý hráč má na to, aby kdekoliv v Česku hrál. Teď je to ve Slavii takhle a každý se snaží ukázat trenérovi, že na to má," uvedl šestadvacetiletý Mešanovič.

Jeho dnešní výkon pochválil i trenér Jaroslav Šilhavý . "Že umí dávat góly, to víme. Dneska to předvedl. My nemáme žádné náhradníky, jsou to hráči, kteří jsou prostě připraveni do zápasu a sedí na lavičce. Určitě to není náhradník, byť třeba nenastupuje od začátku. Ale co není, může být," prohlásil Šilhavý.

Slavia v devíti soutěžních zápasech pod novým koučem neprohrála a posledních osm vyhrála. "Když přišel trenér, začalo se nám dařit. Tým je teď uvolněnější a doufám, že to natáhneme do nejdéle. Snažíme se být pořád koncentrovaní a nechceme klopýtnout," uvedl Mešanovič.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu Murise Mešanoviče v poháru proti Litoměřicku
Fotbalisté Slavie se radují z gólu Murise Mešanoviče v poháru proti Litoměřicku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud