28. října 2016 • 13:26

Karviná odvolala trenéra a porazila házenkáře Plzně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Již bez odvolaného trenéra Radka Bartošice nastoupili házenkáři Karviné v 9. kole extraligy proti Plzni a úřadujícího mistra porazili 28:25. K cenné výhře dovedli Baník hrající asistent trenéra Alexandr Radčenko a vedoucí mužstva Marek Michalisko.


Karviná z úvodních osmi kol vytěžila jen tři výhry, proto se vedení klubu rozloučilo s koučem Bartošicem a duel s favorizovanou Plzní zvládl sedmý tým tabulky výborně. V druhém poločase vedli domácí až o sedm branek, teprve v závěru se svěřencům Martina Šetlíka povedlo snížit. "Dnes jsme to ubojovali. Zlepšili jsme obranu a ta pomohla i brankáři Witkowskému," řekl Michalisko na svazovém webu.

Lví podíl na vítězství Karviné měl Lukáš Frančík, který dal jedenáct gólů. Plzeň venku prohrála potřetí za sebou, na soupeřově hřišti uspěla jen v 2. kole v Litovli. "Špatně jsme vstoupili do utkání a dostali tak domácí do pohody. Nedařilo se nám v postupném útoku tak, jak jsme si představovali, a trápili se celý zápas. To rozhodlo," uvedl Šetlík.

Vedoucí Lovosice zvítězily nad Hranicemi 31:26 a udržely v čele tabulky náskok jednoho bodu. Druhá za nimi však už není Plzeň, ale Zubří, třetí místo patří Brnu po šestibrankové výhře nad Duklou. "Od nás to byl trapný výkon od první do poslední minuty. Brno hrálo přesně to, co na nás platilo a s čím jsme se nedokázali vyrovnat," prohlásil trenér Dukly Jan Josef.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud