28. října 2016 • 16:35

Pedersen po zranění z Pardubic dostal divokou kartu na start v GP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trojnásobný mistr světa na ploché dráze Nicki Pedersen se po zranění z pardubické Zlaté přilby vrátí do seriálu Grand Prix na základě trvalé divoké karty. Dánský jezdec se stal jedním ze čtyř posledních držitelů účastnického místa pro elitní seriál v roce 2017. Dalšími jsou Polák Maciej Janowski, Slovinec Matej Žagar a letošní vítěz Zlaté přilby Emil Sajfutdinov z Ruska, který v šampionátu naposledy startoval v roce 2013.


Pedersen si při pádu ve finálové jízdě o Zlatou přilbu zlomil obratel, žebra a zápěstí. Kvůli tomu přišel o závěrečné tři závody v Grand Prix a na konečném 13. místě se nevešel mezi osmičku jistých účastníků šampionátu v příštím roce. Vedení seriálu mu nyní start umožnilo stejně jako Janowskému s Žagarem, kteří se v konečném pořadí letošního seriálu umístili o jediný bod za postupovými místy.

Elitní osmičku účastníků tvoří podle pořadí v MS Greg Hancock (USA), Tai Woffinden (Brit.), Bartosz Zmarzlik (Pol.), Chris Holder, Jason Doyle (oba Austr.), Piotr Pawlicki (Pol.), Antonio Lindbäck (Švéd.) a Niels-Kristian Iversen (Dán.). V kvalifikačních bojích si start zajistili další Polák Patryk Dudek, Slovák Martin Vaculík a Švéd Fredrik Lindgren.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud