28. října 2016 • 19:11

Plzeň vyhrála potřetí v řadě, zdolala venku se trápící Chomutov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně porazili v 16. extraligovém kole Chomutov 2:1 a naplno bodovali již potřetí v řadě. O osudu utkání rozhodli Indiáni dvěma trefami Tomáše Svobody a Jakuba Lva již v úvodní třetině. Hosté stihli v závěrečné dvacetiminutovce už pouze snížit zásluhou Petra Koblasy, prohráli tak již páté utkání za sebou v arénách soupeřů a navíc posedmé v řadě v Plzni.


Hosté v úvodu nevyužili přesilovou hru a naopak po jejím skončení je od pohromy uchránil jen skvělý zákrok Laca proti střele nekrytého Indráka. Za chvíli měl chomutovský gólman štěstí, když Johnsonova přesilovková teč těsně minula jeho branku. V 11. minutě už se během další početní výhody z mezikruží trefil Svoboda, když ho po ideální přihrávce Kubalíka nechala pohodlně zakončit rozhozená obrana Pirátů.

Hosté ve svých ofenzivních snahách naráželi na Indiány dobře střežené střední pásmo a v 18. minutě navíc Johnson našel přihrávkou od pravého hrazení mezi kruhy nekrytého Lva, který přesným švihem zvýšil na 2:0. Krátce před první sirénou mohl odpovědět po levé straně unikající Hřebejk, vypálil ale mimo.

"Jsem rád, že mi to tam po dlouhé době padlo. Času tam bylo dost a moc jsem o tom nepřemýšlel. Přišla mi výborná nahrávka od Dominika Kubalíka z rohu skrz beka a byl jsem tam sám. Snažil jsme se napálit puk z první, protože taková střela je pro gólmany nejtěžší," popsal svojí první trefu od 23. září útočník Škody Tomáš Svoboda.

Piráti po pauze zpevnili defenzivu a do šancí domácí nepouštěli. Naopak ve 29. minutě po rychlém brejku ztroskotal tváří v tvář na brankáři Sochůrkovi Kämpf. Na druhé straně po polovině utkání pokazil přečíslení tří na jednoho nepřesnou přihrávkou Kubalík. V závěru prostřední části hosté zjednodušili hru a při početní výhodě Sochůrek jen s obtížemi vyrazil bombu Valacha a Tomicovu dorážku. Zmrazit probuzený Chomutov mohl vzápětí Svoboda, před odkrytou brankou ovšem minul Indrákovu nabídku.

"Od první třetiny byl soupeř výrazně lepší, vyhrával osobní souboje a lépe bruslil. My jsme měli problémy se vůbec dostat z obranné třetiny a zbytečně jsme ztráceli puky. Jediným pozitivem je z naší strany hra ve třetí třetině, kde jsme předvedli, jak jsme chtěli hrát od začátku. Bohužel to na bodový zisk nestačilo," litoval nevýrazného výkonu svého týmu v úvodních čtyřiceti minutách asistent trenéra Chomutova Jan Šťastný.

Na začátku závěrečné třetiny hosté promarnili přesilovku a následně mohli inkasovat. Po Kratěnově vybídnutí před prázdnou branku ovšem Kubalík zakončil mimo. Domácí si zkomplikovali situaci pasivitou a vyloučením Vracovského. Vondrkovo nahození ještě Sochůrek udržel na brankové čáře, v 50. minutě už ale Tomicův pokus dorazil do sítě v pádu Koblasa. Hosté se poté sice tlačili dopředu, vyrovnat už však nezvládli ani při power play.

"Stáhnout se do obrany nebyl náš záměr. Občas to vyplyne ze hry. Chomutov se snažil od začátku si to nekomplikovat a hrát jednoduše," vysvětloval Svoboda pasivitu Západočechů ve třetí třetině, kterou Piráti vyhráli na střely mezi tyče drtivým poměrem 12:1.

"Pořád máme co dohánět a zlepšovat. Ten styl hry, co teď předvádíme, nám nese ovoce. Je to jen na nás na hráčích, abychom v něm vytrvali a pokračovali v pravidelném sbírání bodů," dodal po těsné výhře Svoboda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud