28. října 2016 • 22:27

Mladá Boleslav deklasovala Liberec a drží se v čele superligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v 8. kole superligy na hřišti nováčka Liberce jednoznačně 11:1 a drží si v čele tabulky dvoubodový náskok před druhým Chodovem. Úřadující mistr vyhrál v Pardubicích 7:5. Třetí Vítkovice zůstávají po domácí výhře nad FbŠ Bohemians 13:9 za lídrem o tři body.


Na vítězství Mladé Boleslavi se podílel čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci Jiří Curney, hattrick zaznamenal také Jakub Gruber. "Rozdíl ve skóre odpovídá utkání, ale ve druhé třetině jsme dali Liberci na hřišti zbytečně moc prostoru, který naštěstí nedokázal potrestat," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera oficiálním stránkám Českého florbalu.

Chodov ještě na začátku 52. minuty prohrával v Pardubicích 4:5, ale pak výsledek otočil. "Už jsme tady odehráli i horší zápasy, ale ani dnes to z naší strany nebylo nijak skvělé. Domácí hráli velmi dobře a o to více si získaných bodů ceníme," uvedl kouč Chodova David Podhráský.

Při vítězství Vítkovic se zaskvěli pěti body Marek Matejčík a Josef Rýpar. Matějčík si připsal tři góly a dvě asistence, Rýpar měl opačnou bilanci. "Bylo to velmi atraktivní utkání, které se ale trenérům určitě nemohlo líbit. Na výhru málem nestačilo 13 gólů kvůli smrtelné efektivitě v kombinaci s laxnější obranou," prohlásil trenér Vítkovic Pavel Brus.

Čtvrtý Tatran Střešovice po historicky nejhorším debaklu 5:17 na hřišti Chodova neuspěl ani v Otrokovicích, kde sice vedl 4:3, ale prohrál 4:6. "Skóre se přelévalo na obě strany, ale bohužel na konci jsme vlastní nedisciplinovaností a individuálními chybami dovolili soupeři ho otočit v jeho prospěch," řekl kouč Střešovic Luděk Beneš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud