22. listopadu 2016 • 20:16

Real postoupil do osmifinále LM, dál jde i Leicester či Juventus

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Realu Madrid v Lize mistrů zvítězili 2:1 na hřišti Sportingu Lisabon a podvacáté za sebou postoupili do osmifinále. Vedle španělského obhájce trofeje se po pátém kole skupin kvalifikovaly do play off také Juventus Turín, nováček soutěže Leicester, Monako a Leverkusen.


Juventus po obratu zvítězil 3:1 v Seville, Leicester doma zdolal 2:1 Bruggy. Monako na svém stadionu přehrálo 2:1 Tottenham a Leverkusen v Moskvě remizoval 1:1 s CSKA. Už jistý postupující Dortmund v divoké přestřelce porazil Legii Varšava 8:4. Utkání v Německu překonalo gólový rekord LM, který dosud držel duel Monako - La Coruňa (8:3) z listopadu 2003.

Real po nepříliš aktivním úvodu v Lisabonu udeřil hned z první šance. V 29. minutě po standardní situaci zblízka skóroval stoper Varane, k němuž propadla Ronaldova nepovedená střela. Hvězdnému kanonýrovi se souboj proti mateřskému klubu moc nepovedl.

Po hodině hry domácí Joao Pereira dostal za potyčku s Kovačičem červenou kartu, Sporting však i v oslabení vyrovnal. Deset minut před koncem střídající Coentrao zahrál v šestnáctce rukou a penaltu proměnil kapitán Adrien Silva. Těsně před koncem však "Bílému baletu" vrátil náskok náhradník Benzema.

V Dortmundu se hattrickem blýskl útočník Reus, jenž po dlouhém zranění nastoupil v této sezoně Ligy mistrů poprvé. Ani na lavičce polského mužstva naopak nebyl český obránce Hloušek.

Leicesteru stačilo k postupu uhrát remízu, ale nakonec si připsal čtvrté vítězství v soutěži. V úvodním poločase se do branky Brugg trefili Okazaki a Mahriz z pokutového kopu. Anglický šampion v 52. minutě poprvé v LM inkasoval, když snížil Izquierdo.

Sevillu doma proti Juventusu poslal do vedení v deváté minutě Pareja, ale jeho spoluhráč Vázquez byl poté vyloučen za dvě žluté karty v krátkém sledu. Hosté přesilovku dokonale využili. Nejprve v nastavení první půle vyrovnal z penalty Marchisio a v 84. minutě dokonal obrat Bonucci. Mandžukič ještě v nastavení uzavřel skóre na 1:3. Sevilla rovněž inkasovala v tomto ročníku LM poprvé.

Lyon v utkání vedeném českým rozhodčím Královcem vyhrál v Záhřebu 1:0 a v posledním zápase si o postup zahraje v přímém souboji se Sevillou.

Monako mohlo otevřít skóre už v 11. minutě, ale Falcaovu penaltu zneškodnil Lloris. Francouzského gólmana po změně stran překonali Sidibé a Lemar, za Spurs jen snížil Kane z pokutového kopu.

Leverkusen poslal v Moskvě do vedení v 16. minutě Volland, který brankáři Akinfejevovi prodloužil sérii bez čistého konta v LM na 42 zápasů. CSKA se vrátil do hry čtvrt hodiny před koncem díky Natchově proměněné penaltě. Blíže vítězné brance byli v závěru hosté, ale Volland trefil tyč. Moskevské mužstvo podeváté za sebou v elitní soutěži nevyhrálo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud