2. prosince 2016 • 20:57

Kouč Vůjtek se znovu vrátil na střídačku, aby zblízka poznal tým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý reprezentační kouč Vladimír Vůjtek na střídačce byl jedním z překvapení, která Vítkovice nachystaly v jubilejním stém moravskoslezském derby hokejistům domácího Třince. Devětašedesátiletý trenér se tak už předčasně začal připravovat na záskok za hlavního kouče Jakuba Petra, který za týden zahájí s reprezentační dvacítkou závěrečnou přípravu na světový šampionát.


Už když se v létě Vůjtek s klubem dohodl na roli konzultanta, zaznělo, že tým povede po dobu reprezentačních povinností kouče Petra u české dvacítky. Nečekalo se ale, že se devětašedesátiletý trenér objeví u ledu už dnes.

"Nebyl jsem tam dole asi sedm měsíců. Chtěl jsem si to vyzkoušet ze střídačky, ať nevyjdu ze cviku. Abych kluky poznal zblízka. Proto jsem tu dnes byl," řekl Vůjtek.

V roli pozorovatele chce být u týmu alespoň tři zápasy. Do koučinku se přitom nezapojuje. "Chci tam být nejdříve aspoň tři zápasy, abych kluky poznal. Budu se více angažovat, ale jen v roli pozorovatele. Ne že bych teď sám nějak k týmu promlouval," řekl Vůjtek.

Vítkovický tým zná skoro do detailu. Každý domácí zápas sleduje z tribuny, s trenéry Petrem a Trnkou navíc pravidelně hru i strategii rozebírají u jednoho stolu. "Denně hokej konzultujeme. Vím, co chtějí hrát. Shora je to ale jiné než ze střídačky, proto chci mužstvo trochu lépe poznat zblízka," vysvětlil Vůjtek.

Vyloučil, že by se krátký záskok mohl protáhnout. "Ne ne, trenéřinu jsem už ukončil. Necháme to, jak to je. Kluci (Petr a Trnka) to dělají dobře. Je to dobře rozjeté, i když při pohledu na deváté místo si to někdo možná nemyslí. Ale při těch problémech, kolik bylo zraněných, je výchozí pozice dobrá. I dneska kluci hráli dobře. Byl to velice kvalitní ligový zápas, málo jsem takových letos viděl," řekl Vůjtek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud