2. prosince 2016 • 21:02

Litvínov vyhrál v Pardubicích 3:2 a posunul se na třetí místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Litvínova vyhráli v utkání 26. extraligového kola na ledě Pardubic 3:2 a v tabulce se posunuli před Brno na třetí místo. Verva se v Pardubicích dostala do vedení v šesté minutě a držela ho až do začátku třetí části. Dynamo pak díky Klimentovi vyrovnalo, ale v 53. minutě převážil vedení na stranu Litvínova Robin Hanzl. Gólem do prázdné branky sice pojistil náskok Lukeš, nicméně Pardubice zápas nezabalily a díky Nahodilovi ještě závěr zdramatizovaly. Na vyrovnání už však neměly čas a klesly na předposlední příčku.


Litvínov si od začátku budoval herní převahu, kterou zejména v první třetině dokázal vyjádřit i střelecky. Nicméně získal jen jednobrankové vedení. V úvodu nezakončili nájezd dvou proti brankáři Reichel s Hořavou, na druhé straně Janus opakovaně vychytal Poulíčka. Změnu stravu přineslo až nedorozumění mezi Kacetlem a Nedbalem u zadního mantinelu, po kterém se puk odrazil do brankoviště, kde byl nejdůraznější Hořava.

Dynamo se nestihlo ani oklepat a slušnou možnost měl unikající Lukeš, ale Kacetl své předchozí zaváhání napravil. V závěru první části pak zachránil domácí od inkasování Bokroš, který sebral jasnou šanci Černému. "Kdybychom v první třetině dali více gólů, tak je to v klidu. Měli jsme hodně střel, ale nedokázali jsme z toho nic vytěžit. Důležité ale je, že se k nim vůbec dostáváme," řekl hostující forvard Robin Hanzl.

Gólových možností od druhé třetiny na obou stranách ubývalo. Nezměnily to ani přesilové hry a pokusy vyhlášených střelců obou týmů Sýkory a Lukeše.

Klidný režim vyhovoval zejména hostům, kteří bez potíží drželi hubený náskok. Rozšířit ho mohl až po delší době Černý, který po křížné přihrávce pálil bez přípravy, ale Kacetl se stihl přesunout a perfektním zákrokem zachránil situaci. Dynamo dostalo v závěru druhé části k dispozici zkrácenou přesilovku pět na tři a po Sýkorově ráně se radovalo z vyrovnání. Rozhodčí ale po poradě s kolegou u videa rozhodli, že gól padl až po vypršení hracího času.

"Vůbec jsem nevěděl, že už je konec třetiny. Kluci ale říkali, že podle kostky ještě nějaký čas zbýval. Nikdo to však neřešil, rozhodčí na to mají techniku, tak nejspíš rozhodli správně," odtušil domácí forvard Tomáš Klimenta.

Pardubičtí hráči však dokázali zklamaní rychle setřást a ve 42. minutě už bylo skutečně srovnáno, když chybu v litvínovské rozehrávce potrestal pohotový Klimenta. Dynamo ožilo a bylo lepší, ale velkou šanci si připravilo paradoxně až při oslabení, kdy krátký únik neproměnil Panna. A za chvíli schovával hlavu do dlaní. Hra se přenesla před branku Pardubic, kde se po důrazné práci bratří Hanzlů radoval z gólu starší Robin.

Pojistku vedení měl tři a půl minuty před koncem na hokejce obránce Sörvik, který zakončoval přečíslení tři na dva, ale pálil jen do Kacetla. Na začátku 58. minuty sáhli domácí trenéři ke hře bez brankáře, ale Dynamo se ani nedostalo do tlaku a střelou do prázdné branky rozhodl Lukeš. Naděje Pardubice ještě 12 vteřin před koncem vykřesal Nahodil, ale na vyrovnání už jim moc prostoru nezbylo.

"Neodehráli jsme vůbec špatně dvě třetiny, jen nás mrzelo, že jsme nedali více gólů. Samozřejmě jsme věděli, že ten zápas je pořád otevřený, což se ve třetí části potvrdilo. Hra se srovnala a Pardubice daly gól na 1:1. Naštěstí jsme zase dokázali odskočit a ubojovali to až do konce, za což jsme rádi," uvedl trenér vítězů Radim Rulík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud