3. prosince 2016 • 15:25

Pražský rallyesprint vyhrál Kostka, rekordman Pech nedojel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tomáš Kostka s vozem Ford Focus WRC vyhrál poprvé v kariéře Pražský rallyesprint. Druhé místo ve 22. ročníku exhibičního závodu, který měl centrum na strahovském kopci, obsadil Slovák Martin Koči, třetí skončil Vojtěch Štajf.


Pořadatelé připravili trať s pěti rychlostmi zkouškami, poslední však museli z bezpečnostních důvodů zrušit. Kostka nakonec porazil Kočiho o téměř půl minuty, Štajf ztratil dalších dvanáct sekund.

"Ráno to nevypadalo nejlépe, protože byla velká zima a já jel poprvé s pneumatikami, se kterými nemám zkušenosti. V první erzetě jsem si jen osahával asfalt, ale pak jsem chytil rytmus a dařilo se mi jet rychle a bez problémů," řekl Kostka spolupracovníkovi ČTK.

Z výhry měl radost i proto, že vedení týmu Rufa Sport, za který jel, jej na start vyslalo s cílem, aby skončil první. "Se stejným cílem pojedu i příští sobotu Mikulášskou rallye ve Slušovicích, což je pro mě domácí závod," dodal Kostka.

Mezi nejpopulárnější účastníky Pražského rallyesprintu patří Václav Pech, který závod již desetkrát vyhrál. Letos pro něj soutěž byla zároveň rozlučkou s vozem Porsche 997 GT3, v příštím roce totiž bude jezdit s fordem. Ve třetí erzetě ale ulomil kolo a v dalším měřeném testu jej definitivně zastavily technické problémy.

"Loučení s porsche neproběhlo podle představ," litoval Pech, jenž dnes zároveň slaví 40. narozeniny. "Chtěl jsem se předvést divákům a udělal jsem chybu. Trefil jsem vysoký obrubník a urazil levé přední kolo plus poškodil chladič. Mechanici to dokázali opravit, ale pak mi praskla přední poloosa," řekl Pech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud