3. prosince 2016 • 18:33

V naší situaci to je maximum, řekl ke třetí příčce Kadlec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Až v posledním podzimním kole se Michal Kadlec dočkal první branky od květnového návratu do Sparty. Letenští fotbalisté i díky němu porazili Teplice 2:1, posunuli se na třetí místo v tabulce a snížili ztrátu na druhou Slavii a vedoucí Plzeň, což Kadlec považuje vzhledem k rozsáhlé marodce za možné maximum.


"Podzim jsme odehráli v deseti lidech, takže klobouk dolů přede všemi," řekl Kadlec. "V Evropské lize jsme postoupili ze skupiny a v české lize jsme udělali maximum bodů, co jsme mohli. Až na dva ztracené body s Brnem, které nás mrzí, můžeme být spokojení," přidal.

Proti Teplicím se Kadlec prosadil v 37. minutě, když v souboji přetlačil brankáře Tomáše Grigara, který nejprve vehementně reklamoval faul, po utkání ale názor změnil. Kadlec měl pochopitelně od začátku jasno. "Vyskočil jsem na přetažený balon na zadní tyč a podle mě jsme určitě nefauloval," popsal český reprezentant.

"Byl jsem ve vzduchu dřív než Grigar, který to možná trochu podcenil. Nevím, jestli to šlo přímo od mojí hlavy, nebo jestli to do ní vyboxoval," přidal Kadlec, který si připsal první gól od květnového příchodu do Sparty, kam se vrátil po osmi letech v zahraničí.

"Jsem rád, že jsem klukům pomohl, ale jsem tady od toho, abych gólům zabraňoval. Pro mě je důležité hrát s nulou vzadu a je škoda, že se to dnes nepovedlo," řekl Kadlec, který na podzim odehrál prakticky všechny zápasy Sparty. "Je pravda, že jsem teď za půl roku odehrál tolik, co za tři roky ve Fenerbahce," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud