3. prosince 2016 • 19:23

Hradecké basketbalistky jasně ovládly derby s Trutnovem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalistky Hradce Králové vyhrály i druhé derby s Trutnovem v ligové sezoně a na domácí palubovce zvítězily ve 13. kole 78:49. Lvice se vrátily na vítěznou vlnu, z které je po předchozích pěti úspěších srazila po reprezentační pauze Slavia.


Hradec Králové se také dočasně posunul do čela tabulky před USK Praha, obhájkyně titulu mají ale dva zápasy k dobru včetně nedělního duelu v Ostravě. Na desáté výhře v sezoně se nejvíc podílela Pamela-Therese Effangová, autorka 22 bodů.

V jednobodovém závěsu se po drtivém vítězství 110:33 nad outsiderem ze Strakonic drží nadále Nymburk. Český vicemistr se v tabulce odpoutal od Handicapu Brno, který na domácí palubovce prohrál městské derby s Královým Polem 61:82 a utrpěl už třetí porážku za sebou.

Vítězný celek naopak prodloužil šňůru úspěchů o čtvrtý zápas a největší podíl na tom měla americká pivotka Stephanie Maddenová. Ve druhém zápase po příchodu do týmu nastřílela 25 bodů a doskočila 13 míčů. Královu Poli se i s úroky podařila odveta za říjnovou domácí porážku 57:68.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud