3. prosince 2016 • 19:29

Curney potvrdil pověst kanonýra a byl rád za dobrý vstup do MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třemi body za dvě branky a jednu asistenci přispěl útočník Jiří Curney k vítězství českých florbalistů v úvodním vystoupení na mistrovství světa v Rize nad Norskem 8:4 a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání na straně vítězů. Sedmadvacetiletý kanonýr byl rád, že tým bez větších problémů zvládl vstup do turnaje a on sám hned získal sebevědomí.


Český tým si chce hned o víkendu po duelech s Norskem a Lotyšskem zajistit přímý postup do čtvrtfinále. "Skupina není lehká a my musíme skončit do druhého místa, takže pro nás, i když to tak nevypadalo, to byl strašně důležitý zápas," řekl Curney k dlouho jednoznačnému průběhu utkání.

"My jsme ten zápas celkem kontrolovali až do té třetí třetiny. Oni se chytli nějakým gólem, my jsme možná trošku polevili, takže jsme to možná trošku zbytečně zdramatizovali. Ale myslím si, že jsme si to jinak pohlídali. Byl to takový kontrolovaný výkon," navázal Curney.

Češi v úvodu Norům prakticky nepůjčili balonek a přes bránícího soupeře se v úvodní třetině dvakrát prosadili. "Oni bránili, ale neměli jsme s tím až tak úplně problém. Celkem jsme tam i chodili, byly tam nějaké šance a bylo to hodně o nás. Norové nic neměli v úvodu a ten byl důležitý. Zvládli jsme ho," pochvaloval si Curney.

Nejlepší kanonýr historie domácí nejvyšší soutěže s 272 góly z 221 utkání svůj druhý šampionát zahájil vydařeně. V 18. minutě zvýšil na 2:0 a v úvodu třetí třetiny upravil z trestného střílení na 6:1. "Je to vždycky lepší, když dá člověk hned na startu nějaké góly. Myslím, že naší lajně to celkem sedlo, dali jsme i dost gólů a tím jsme se uklidnili na zbytek zápasu. Můžeme být spokojení," pochvaloval si souhru s Matějem Jendrišákem a Danielem Šebkem.

Nedělní duel s Lotyšskem, které poženou domácí fanoušci, bude podle něj o poznání těžší. "Bude to tvrdší. Myslím si, že do nás víc půjdou a bude tam víc soubojů. Dneska jsme hráli hodně okolo, těch soubojů tam na tu mezinárodní úroveň nebylo tolik. Lotyši jsou vysocí, silní, takže zítra to bude trošku jiný zápas," uvedl Curney.

"Sám jsem zvědavý, kolik lidí přijde. Když jich bude hodně, tak to bude bomba. Musíme hrát úplně stejně, chytnout začátek a zvládnout ten průběh. Kontrolovat hru. Dneska se nám to povedlo, ale musíme hrát líp, třeba by to nemuselo zítra stačit," dodal Curney.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud