3. prosince 2016 • 20:26

České Budějovice vedou první ligu už o pět bodů před Jihlavou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Českých Budějovic se po dvou porážkách vrátili na vítěznou vlnu a v 30. kole první ligy doma porazili poslední Most 3:2. Náskok Jihočechů v čele tabulky se tak zvýšil na pět bodů před Jihlavou, která zvítězila v Havířově 1:0. Na třetí místo kleslo Kladno, které doma podlehlo pražské Slavii 0:1.


Českobudějovický Motor potřeboval po nezdarech s Jihlavou a Třebíčí zabrat a Most se pro splnění tohoto cíle jevil jako ideální soupeř. Severočeši ale neprodali kůži lacino a nakonec padli jen o gól, když je dvěma zásahy potopil útočník Michal Chovan. Vítěznou branku pak z trestného střílení zaznamenal jeho parťák Vladimír Škoda.

České Budějovice tak opět odskočily Kladnu, které zabředlo do výsledkové krize. Na svém ledě podlehlo Slavii fotbalovým výsledkem 0:1, čímž si připsalo už čtvrtou domácí porážku v řadě. Jediný gól zápasu vstřelil v přesilovce Jan Pohl. Slavia tak napravila nečekané zaváhání ze středy, kdy doma podlehla 0:4 Havířovu.

V tabulce ale červenobílí zůstali na čtvrté příčce, neboť Jihlava dokázala díky bezchybnému brankáři Miroslavu Svobodovi vyhrát 1:0 v Havířově. Vyrovnaný duel rozhodl v sedmé minutě Adam Zeman, který tak přisoudil Dukle čtvrtý triumf za sebou. Předtím Jihlava pětkrát v řadě prohrála.

Zastřílel si Prostějov, jenž napravil klopýtnutí v Mostě a doma porazil předposlední Kadaň 6:2. Dvěma trefami se na tom podílel útočník Martin Novák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud