4. prosince 2016 • 10:28

Sobotní vítěz Frenzel skočil nejdál v dalším závodě SP sdruženářů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vítěz sobotního závodu v severské kombinaci Erik Frenzel z Německa předvedl nejdelší pokus ve skokanské části dalšího pokračování Světového poháru v Lillehammeru. Do běžecké stopy se po výkonu 139 metrů vydá z druhého místa se ztrátou pěti sekund na Japonce Takehira Watanabeho, který dostal za 138 metrů o něco lepší známky. O den dříve triumfoval excelentní běžec a obhájce prvenství v seriálu Frenzel ze čtvrté výchozí pozice.


O dvě sekundy za ním vyběhne další Němec Björn Kircheisen. Vítěz prvních dvou závodů SP Johannes Rydzek rovněž z Německa tentokrát nepotvrdil pověst elitního skokana, poprvé se nevešel do elitní pětky a odstartuje až z 12. místa s téměř minutovým mankem.

Z Čechů skočil nejlépe Ondřej Pažout (128 m), na 25. místě už má ale manko minutu a 29 sekund. Miroslavu Dvořákovi patří za stejně dlouhý skok 30. pozice (-1:32). Tomáš Portyk bude na body útočit z 35. příčky (-1:40), Jan Vytrval je před desetikilometrovým během na 44. místě (-2:37). Druhá část závodu začne ve 14:15.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud