5. prosince 2016 • 17:50

A dost! Lutych se rozhodl. Nechce své fanoušky na stadionech soupeřů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je ve fotbalovém světě velmi neobvyklý krok! Standard Lutych se rozhodl zakázat svým fanouškům vstup na venkovní zápasy. Důvodem jsou výtržnosti v nedělním utkání belgické ligy na hřišti Charleroi, které bylo v 68. minutě za stavu 3:1 pro hosty předčasně ukončeno. O osudu zápasu rozhodne vedení soutěže.



Zástupci Standardu se rozhodli už nyní, že nechtějí fanoušky klubu na hřištích soupeřů a přestanou jim prodávat lístky na venkovní utkání. "Přijali jsme opatření, jaké nemá v historii belgického fotbalu obdoby," uvedl desetinásobný belgický šampion v prohlášení.

Nedělní zápas dvou velkých rivalů byl poprvé přerušen poté, co příznivci Standardu házeli předměty na brankáře Charleroi. Diváky se pak snažil umravnit kouč Lutychu Aleksandar Jankovič, který k nim promluvil megafonem.

Po vynucené pauze se začalo znovu hrát, ale po deseti minutách začaly z hlediště létat zapalovače a kelímky od piva pro změnu na gólmana Standardu a rozhodčí Serge Gumienny odpískal konec zápasu.

"Výsledek nebyl 3:1, ale 0:0:0. Nula pro Standard, nula pro Charleroi a nula pro fotbal," uvedlo v prohlášení vedení Charleroi.

VIDEO | Trenér Standardu Lutych uklidňoval fanoušky v Charleroi

Fanoušci Standardu Lutych se dostali do potyček s policií i při utkání Evropské ligy na půdě Panathinaikosu Atény
Fanoušci Standardu Lutych se dostali do potyček s policií i při utkání Evropské ligy na půdě Panathinaikosu Atény

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud