6. prosince 2016 • 14:19

Růčková kvůli dopingové kontrole zmeškala oslavy po výhře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zatímco její spoluhráčky v pondělí večer zpívaly a slavily v šatně po vyhraném úvodním zápase mistrovství Evropy, házenkářka Petra Růčková pospíchala na obligátní dopingovou kontrolu. Kvůli ní sice přišla o společný pokřik a zpěv s týmem, ale radost jí to nepřekazilo. Češky v Malmö překvapivě zvítězily nad favorizovaným Maďarskem a přiblížily se postupu. Růčková k tomu pomohla dvěma brankami v dramatickém závěru.


Růčková sice není v základní sestavě a nastupuje spíš do obrany, ale ve vypjatém závěru prokázala pevné nervy i v zakončení. Dvěma trefami v jedné minutě zvýšila tři minuty před koncem na rozdíl čtyř branek, na který už Maďarky nezareagovaly. Jednu zaznamenala v přesilovce, druhou v trháku po zisku míče v obraně. "Když vidím šanci, jdu do toho naplno. Byl to adrenalin a jsem ráda, že to pomohlo výsledku," řekla ČTK Růčková.

Se spoluhráčkami se sice po konečném hvizdu chvíli radovala na palubovce s rukama kolem ramen, potom ale musela rychle odejít na dopingový test. "Oslavy jsem si skoro neužila. Akorát jsem chvíli poskakovala s ostatními na hřišti, pozdravila se s našimi fanoušky a hned mě odvedli. Holky potom v šatně oslavovaly, zpívaly písničky, byly nějaké pokřiky a my jsme s Janou Knedlíkovou byly na kontrole," řekla Růčková.

Na oslavách Růčková chybět nechtěla. "Je mi to líto, ale beru to tak, že to k tomu prostě patří. Tentokrát na mě vyšel černý Petr, ale i tak si to teď užívám a myslím, že se z výsledku s Maďarskem budeme radovat ještě dlouho," přiznala Růčková.

Podle ní byla výhra nad favorizovaným týmem důležitá. "Ukázala nám, že můžeme udělat dobrý výsledek s kýmkoliv ve skupině. Jedna výhra nám možná nebude stačit k postupu. Pokud budeme chtít na turnaji zůstat, myslím si, že pro nás bude klíčový zápas s Černou Horou. Prohrála s Dánskem, takže si bude chtít určitě spravit chuť. My budeme muset mít dobrou obranu," dodala rodačka z Rožnova pod Radhoštěm, která je nyní hráčkou Mostu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud