6. prosince 2016 • 15:55

Zdravotní stav Sáblíkové není ideální, pětku ale zvládne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zdravotní stav rychlobruslařky Martiny Sáblíkové stále není ideální, její start v nedělním závodě Světového poháru na 5000 metrů v Heerenveenu by ale neměl být ohrožen. Trojnásobná olympijská vítězka minulý týden v pátek v Astaně ovládla závod na 3000 metrů, další starty ale zrušila, neboť má problémy s přetíženými úpony v pravém kolenu.


Sáblíková se v pondělí přesunula z Kazachstánu do Nizozemska a dnes v zrekonstruované hale Thialf v Heerenveenu poprvé trénovala. "Nebylo to nejideálnější, ale odtrénovala. Říkala, že ji noha bolí, ale pětku chce jet," řekl trenér Petr Novák ČTK. Důležité je, že noha Sáblíkové už neotéká.

Zdravotní problémy své svěřenkyně Novák konzultuje i s lékaři a podle všech se jedná o přetížení. "Osobně bych byl nejradši, kdyby teď netrénovala vůbec, protože potřebuje jen čas. I tak by pětku zajela super. Lehce trénovat ale asi budeme," uvedl Novák.

Rodačka z Nového Města na Moravě zatím vyhrála všechny tři závody na dlouhých tratích ve SP a míří za jedenáctým celkovým triumfem v řadě. A to je její hlavní priorita. "Snad teď zvládneme čtvrtý díl Světového poháru a pak je skoro měsíc pauza do mistrovství Evropy," naznačil Novák, že odpočinek na přelomu roku by měl potíže Sáblíkové definitivně vyřešit.

Nejdelší ženská distance se v Heerenveenu jede až v neděli, zda se Sáblíková zapojí do dalších disciplín, se rozhodne až ve druhé polovině týdne. Svoji roli bude hrát i finální program SP. "Musíme počkat do čtvrtka, kdy bude mítink. Nějaký plán je, ale v poslední době dochází ke změnám. Uvidíme. Jednoznačně nás ale zajímá dlouhá trať," dodal Novák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud