6. prosince 2016 • 18:18

Hlasy po utkání mistrovství světa florbalistů ČR - Švédsko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání mistrovství světa florbalistů ČR - Švédsko:


Radim Cepek (trenér ČR): "Průběh utkání byl nepříznivý, ale já měl radost, že jsme se po těch úvodních deset minutách zvedli herně a předváděli velice zodpovědnou obranu ve hře pět na pět, kdy jsme nedělali chyby a Švédové to měli těžké přes nás projít. Měli jsme také nějaké šance, které brankář chytil. Možná tam byl velký rozdíl v zakončení, protože Švédové prakticky z každé vyložené šance dávali góly, my jsme měli také loženky, které musíme dávat a to se nám nedařilo."

Jan Jelínek (obránce a kapitán ČR): "Řekli jsme si, že chceme hrát bez ostychu, ale hráli jsme spíš naivně. Chyby, které jsme jim dali, oni využili. Nevím, čím to bylo. Řekli jsme si, že můžeme hrát s čistou hlavou, jenže na naší hře se to odrazilo spíš negativně. Ale nechtěli jsme to zabalit a dát nic zadarmo. Ve třetí třetině už to bylo lepší, hráli jsme daleko víc s balónem. Víc jsme si věřili. A dokázali jsme je držet pod tlakem. Už to ale nestačilo na víc."

Tomáš Kafka (brankář ČR): "Je potřeba zápas vidět takovou dvojí optikou. Švédové makali na sto procent do nějakého stavu 5:1, 6:1, pak si myslím, že trošku vypustili. Ta naše pětiminutová přesilovka je vyvedla z tempa a byli takoví zamrzlí. Výsledek 4:8 je asi to, co jsme v tomto zápase při daném výkonu mohli uhrát. K tomu abychom uhráli lepší, tak potřebujeme nedělat chyby a proměňovat šance. Obojí jsme v tomto zápase nezvládli."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud