6. prosince 2016 • 18:59

Závadová prošla do finále MS jako pátá, Bartůňkovi český rekord nestačil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Závadová postoupila na mistrovství světa v krátkém bazénu v kanadském Windsoru do finále polohového závodu na 400 metrů. Časem 4:32,06 minuty skončila česká rekordmanka v rozplavbách pátá. Národní rekord dnes posunul Petr Bartůněk, který výkonem 58,73 sekundy na prsařské stovce obsadil 25. místo.



Závadová obhajuje na dlouhé polohovce sedmé místo z předloňského MS v Dauhá. "Plavalo se mi moc fajn, cítila jsem uvolněně. Jsem ráda, že jsem postoupila do finále a budu se snažit urvat co nejlepší umístění," uvedla třiadvacetiletá plavkyně z Ostravy v tiskové zprávě.

Suverénním vítězstvím v rozplavbách potvrdila roli hlavní favoritky Maďarka Katinka Hosszúová (4:25,03). Druhá Češka na startu Kristýna Horská obsadila 20. místo výkonem 4:47,22.

Bartůněk překonal vlastní český rekord po sedmi letech a vylepšil ho o tři setiny sekundy. Postup do semifinále znakařské stovky si vybojovala Simona Baumrtová, jež dohmátla v čase 57,79 a obsadila 13. místo. Naopak Petře Chocové uniklo v závodu na 50 metrů prsa semifinále o dvě místa a 19 setin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud