7. prosince 2016 • 09:30

Cyklokrosová naděje Czeczinkarová ukončila kvůli zranění sezonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Česká medailová naděje pro závod žen do 23 let na lednovém mistrovství světa Jana Czeczinkarová předčasně ukončila cyklokrosovou sezonu. Dvojnásobná bronzová medailistka z mistrovství Evropy v této kategorii má zraněné koleno.


Devatenáctiletá Czeczinkarová kvůli problémům s kolenem vynechala listopadové závody Českého poháru v Holých Vrších a v Kolíně. Následně startovala ve Slaném, kde ale nebyla v obvyklé pohodě a skončila pátá.

"Po Slaném se mi koleno zase ozvalo, proto jsem následující týden znovu odpočívala. Potom jsme s trenérem Martínkem usoudili, že pauza byla poměrně dlouhá, a pokud bych se vrátila a trénovala s větší intenzitou, tak by to nebylo pro koleno moc dobré. Proto jsem nechtěla riskovat další zranění a raději předčasně ukončila sezonu," citoval web cyklokros.cz Czeczinkarovou, jež je i úspěšnou bikerkou.

Reprezentační trenér Petr Dlask si posteskl, že český tým absencí Czeczinkarové přišel o reálnou šanci na medaili z MS v Lucembursku. "Je to pro reprezentaci strašná škoda. Ale chápu, že zdraví je na prvním místě," uvedl Dlask.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud