7. prosince 2016 • 14:21

IAAF prodloužila suspendaci Coeova spolupracovníka Daviese

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Etická komise Mezinárodní atletické federace prodloužila do 31. ledna příštího roku suspendaci bývalého vysokého funkcionáře IAAF Nicka Daviese. Kvůli podezřelým platbám zůstane spolu s někdejší pravou rukou šéfa IAAF Sebastiana Coea suspendována do konce ledna i jeho manželka Jane Boulterová-Daviesová a lékařský manažer federace Pierre-Yves Garnier.


Etická komise zastavila činnost této trojici na 180 dnů v červnu. Bývalý mluvčí a zástupce generálního sekretáře Davies je vyšetřován kvůli tomu, že se před mistrovstvím světa v Moskvě 2013 snažil pomocí neoficiální mediální kampaně utajovat doping ruských sportovců.

Letos v listopadu Davies přiznal, že před MS 2013 přijal 25.000 liber (790.000 korun) od Papy Massaty Diacka, syna tehdejšího šéfa IAAF Laminea Diacka. Oba Senegalci jsou podezřelí, že za úplatu tajili doping ruských atletů. Davies ale tvrdí, že byl podveden, protože peníze měly být odměnou za jeho tvrdou práci.

Jeho manželka Boulterová-Daviesová, jež pracovala v antidopingovém oddělení IAAF, je suspendována kvůli tomu, že o platbě manželovi minimálně věděla. Garnier údajně dostal nespecifikovanou částku od Laminea Diacka, jež mohla mít "manipulující efekt".

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud