7. prosince 2016 • 20:27

Házenkářky prohrály na ME o gól s Černou Horou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České házenkářky na mistrovství Evropy ve Švédsku prohrály v Malmö ve svém druhém zápase s Černou Horou 27:28. Po nečekaném pondělním vítězství nad Maďarskem zatím nemají jistý postup mezi dvanáct nejlepších týmů, v pátek uzavřou základní skupinu utkáním s Dánskem. Do dalších bojů postoupí ze čtyř celků tři.


Černohorky překvapivě nastoupily bez své nejlepší hráčky Raičevičové, která celý zápas jen proseděla na lavičce. Češky se v začátku první půle hledaly. Soupeřkám se rozstřílela Kličovačová a přidala se k ní i Jaukovičová. Soupeřky utekly o tři branky a trenér Jan Bašný zareagoval změnou obranného systému vysunutím jedné bránící hráčky dopředu.

Po úspěšných zákrocích Satrapové české hráčky skóre otočily a šly do vedení o dvě branky. Střelecky se dařilo Hrbkové, která v první půli nastřílela pět gólů. Namísto zvýšení náskoku však nedaly sedmičku a pak dovolily Černé Hoře vyrovnat. Po vypršení první půle proměnila poslední devítku přes blok hráček Jaukovičová a Černohorky odcházely do šaten s jednobrankovým vedením (13:12).

Českým házenkářkám stejně jako s Maďarkami utekl začátek druhé půle. Soupeřky šly rychle do tříbrankového vedení, a i když naděje držely Hrbková s Růčkovou, stále se nedařilo náskok smazat. Černohorky se prosazovaly ze všech pozic včetně levé spojky zásluhou Jaukovičové.

Bašný poslal v půlce zápasu stejně jako s Maďarskem mezi tyče Kudláčkovou, která se hned odvděčila několika zákroky. Potom se rozstřílela střídající Jeřábková. Vyrovnat se povedlo až proměněnou sedmičkou Růčkové.

Vlastními chybami však znovu ztrácely o dva góly a v závěru je několikrát vychytala Rajčičová. V posledních dvou minutách hrály Češky dvojnásobné oslabení, jenže vyrovnání se nedočkaly.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud