8. prosince 2016 • 09:47

Za zraněného Pumprlu v Nymburku zaskočí mladý Američan Hass

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nymburské basketbalisty posílí americký křídelní hráč Chris Hass. Vedení klubu se jeho příchodem rozhodlo reagovat na dlouhodobé zranění českého reprezentanta Pavla Pumprly. Dvaadvacetiletý absolvent univerzity Bucknell přichází z německého celku Phoenix Hagen.


"Každý hráč je individualita, proto nečekejme stoprocentní náhradu Pavla, jehož těžištěm byla především defenzivní činnost. Náš nový hráč je více do útoku. Chrisovým postem je pozice číslo tři, ale umí dobře alternovat i na pozici dva. Je to chytrý hráč a výborný střelec," řekl trenér Ronen Ginzburg.

Hass v minulé sezoně univerzitní soutěže NCAA za Bucknell sbíral v průměru 17,2 bodu, čtyři doskoky a dvě asistence na utkání. V létě se vydal poprvé do Evropy, kde v jedenácti zápasech za Hagen nastupoval v průměru na 25 minut. Byl čtvrtým nejužitečnějším hráčem týmu, nejlepším střelckem za tři body a s průměrem 11,2 bodu na zápas byl třetím nejlepším střelcem klubu. Hagen však musel snížit rozpočet a s Hassem se rozloučit, čehož využil Nymburk.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud