8. prosince 2016 • 11:59

Leverkusen se trápí při penaltách, pomohl mu ale gólman Monaka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Leverkusenu neproměnili už osmou penaltu v této sezoně a pátou v řadě, ve středečním utkání Ligy mistrů s Monakem z toho však nakonec byl gól završující vítězství 3:0. Domácím totiž pomohl brankář Morgan De Sanctis, který si Wendellův neúspěšný pokus srazil do vlastní branky.


Leverkusen už neproměnil čtyři penalty v bundeslize a tři v Německém poháru. A ve středu přidal další neúspěšný pokus poté, co monacký obránce Abdou Diallo v závěru stáhl ve vápně Robbieho Kruse.

Míč si na značku pokutového kopu postavil brazilský zadák Wendell, ale tvrdou ránou ho poslal jen do břevna. Od něj by se míč odrazil zpět do hřiště, jenže trefil ležícího gólmana De Sanctise do zad a zamířil do branky. Gól tak byl uznán jako gólmanova vlastní branka, nikoli jako proměněná penalta.

Stalo se tak již za vedení Leverkusenu 2:0 po gólech Jurčenka a Brandta. Výsledek utkání navíc nemohl nic změnit na tom, že oba celky už dříve měly zajištěný postup do vyřazovacích bojů.

V tomto ročníku penalty Leverkusenu neproměnili Hakan Calhanoglu, Julian Baumgartlinger, Kevin Volland a dokonce dvakrát Charles Aránguiz a Javier Hernández.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud