8. prosince 2016 • 12:40

Majitel Mladé Boleslavi Plachý: Za odvoláním Jelínka stojím já

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Předseda představenstva a většinový majitel hokejové Mladé Boleslavi Jan Plachý uvedl, že sám inicioval odvolání jednoho z trenérů extraligového týmu Mariana Jelínka. Jak vysvětlil na klubovém webu, rozhodl se k překvapivému kroku s cílem přinést nový impulz do kabiny. O tom, že by zároveň odvolal z funkce i Františka Výborného, vůbec neuvažoval.


"Vzhledem k tomu, že se stále nelepšil obraz naší hry, výsledky nepřicházejí a začala na nás padat deka nejen na ledě, ale i v kabině, rozhodl jsem se pro tento krok. Je to čistě moje rozhodnutí a beru za něj odpovědnost," prohlásil Plachý.

Jelínka jakožto polovinu rovnocenné trenérské dvojice nahradil ve středu Boris Žabka. Bývalý dlouholetý obránce týmu, který dosud pracoval v Bruslařském klubu u mládeže, bude Výborného asistentem. "Je potřeba přinést nový vítr do kabiny, člověka, který bude na zimáku doslova spát a dá do toho srdce a emoce. Proto jsem se rozhodl k této výměně," vysvětlil Plachý.

Rozumí tomu, že Jelínka tento postup zaskočil. "Lidsky chápu, že se podle výroků v tisku Marian zlobí, ale takový je sportovní život, pro nikoho z nás to není jednoduché. Marian je natolik zkušený člověk, který velkou část svého života věnuje přednáškám ve firmách a pro vrcholové manažery, takže ví, že v určitou chvíli se manažer musí rozhodnout a věci řešit. A to přesně jsem udělal já," uvedl Plachý.

O ukončení kontraktu s Výborným vůbec neuvažoval. "Žije celý život pro hokej, končil tady jako hráč, začínal jako trenér a závěr své trenérské kariéry spojil zase s Mladou Boleslaví. I pro něj je to lidsky nesmírně složitá situace, byli s Marianem trenérská dvojice. Budeme teď bojovat společně dál," prohlásil Plachý.

Mladoboleslavští, loňští semifinalisté, jsou devátí a od začátku října nedokázali vyhrát dvakrát za sebou. "Předpokládám, že celé kabině a všem hráčům je jasná jedna věc, a to že už se nemají za co schovat, teď je to jen a jen na hráčích," dodal Plachý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud