8. prosince 2016 • 14:30

Kučerová v úvodním SP ve skikrosu těsně neprošla kvalifikací

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Skikrosařka Nikol Kučerová se těsně nedostala do úvodních dvou závodů Světového poháru ve francouzském Val Thorens. Česká lyžařka dnes obsadila v kvalifikaci 17. místo, první nepostupové.


Kučerová, před šesti lety třetí v Innichenu, což je její jediné pódiové umístění v závodech SP, zajela v kvalifikaci čas 1:21,86. Zaostala tak o 23 setin sekundy za šestnáctým místem, které obsadila domácí závodnice Amelie Schneiderová. "Kvalda bohužel nevyšla. Udělala jsem hrubku jak blázen před poslední klopenkou. Chtěla jsem to narvat a trochu jsem to přehnala," popsala Kučerová na facebooku.

Znamená to, že Kučerová nepojede páteční ani sobotní závod. Šanci by dostala pouze v případě zranění některé skikrosařky z kvalifikované šestnáctky. "Budu za diváka, ale aspoň vyženu nemoc, která se o mě už týden pokouší," řekla.

Ve Val Thorens chybí druhá česká reprezentantka Andrea Zemanová. V říjnu a začátkem listopadu podstoupila artroskopické operace kolen. "Zase jsem si myslela, jak jsem hustá a vydržím to do jara, ale museli mi trochu poupravit chrupavku. A nakonec jsem potřebovala i druhé koleno. První operace mi pomohla, tak jsem rovnou šla i s levým," napsala Zemanová na sociálních sítích.

Do sezony naskočí v pondělí ve švýcarské Arose, kde se jede kvalifikace na úterní závod. "Už se těším na svěťákový kolotoč," uvedla Zemanová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud