8. prosince 2016 • 17:58

Kovář s Filippim pomohli góly k vítěznému obratu Magnitogorsku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočníci Jan Kovář a Tomáš Filippi pomohli k vítěznému obratu Magnitogorsku v dnešním utkání Kontinentální hokejové ligy proti Vladivostoku. Oba Češi si připsali shodně gól a asistenci a přispěli k vítězství Metallurgu 5:3.


Favorizovaný Magnitogorsk musel dvakrát dohánět vedení hostů z Vladivostoku. Admiral na ledě nejlepšího týmu Východní konference vedl 1:0 a ve druhé třetině dokonce 3:1. Pak však začal obrat domácích, v němž hráli důležitou roli oba čeští útočníci.

Kovář 70 sekund před koncem druhé části v přesilovce dorážkou zblízka snížil na 2:3 a vstřelil osmnáctý gól v sezoně. Skóre srovnal ve 49. minutě Filippi, jehož bekhendové nahození zpoza branky si srazil bruslí do sítě jeden z hráčů Vladivostoku. Účastník letošního mistrovství světa měl velký podíl také na vítězném zásahu Alexandra Sjomina v čase 58:53, jemuž přihrál chytře zadovkou před odkrytou branku.

Skóre o 27 sekund později uzavřel na konečných 5:3 Jevgenij Timkin po asistenci Kováře, jenž vybojoval puk za brankou. Nejproduktivnější český hokejista v lize si vylepšil bilanci v sezoně na 46 bodů (18+28) z 38 zápasů a posunul se na třetí místo tabulky produktivity KHL.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud