8. prosince 2016 • 22:26

Hlasy po utkání fotbalové Evropské ligy Plzeň - Austria

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání 6. kola základní skupiny E fotbalové Evropské ligy Viktoria Plzeň - Austria Vídeň (3:2):


Roman Pivarník (trenér Plzně): "Čtvrtý zápas po sobě jsme měli komplikace s obranou, dnes největší. Měli jsme jen dva obránce a osm ofenzivních hráčů. Vstup výborný a měli jsme vést 2:0, místo toho paradoxně naše chyba, vyloučení a penalta. Navíc jsme byli ve výškové nevýhodě a dostali jsme gól ze standardní situace. Je dobré, že jsme dali brzy kontaktní gól. V poločase jsme si řekli, že když budeme hrát aktivně, tak nebude cítit, že je nás o jednoho méně. A jsem rád, že jsme dokázali zápas otočit. Pro lidi to musel být krásný zápas. Musím smeknout klobouk před hráči. Udělali jsme zápas hodně zajímavým a nakonec jsme si splnili náš cíl. Zápas nám ukázal, že mužstvo má obrovskou vnitřní sílu. Těší mě, že jsme k výhře došli aktivní hrou. Podali jsme fantastický výkon."

Tomáš Hořava (záložník Plzně): "Nebylo to vůbec jednoduché. Červená, penalta, druhý gól... Vypadalo to s námi všelijak a po tom jejich druhém gólu nám asi nedával nikdo šance. Důležitý byl ten gól na 1:2, po něm jsme ucítili šanci a euforií jsme to strhli. I v deseti jsme byli nebezpeční. Už jsme si to tu vyzkoušeli proti Spartě. Navíc Austria nebyl žádný válec. Ani nebylo znát, že jsme v deseti. Skupina byla hratelná a mohli jsme postoupit. Zlomilo se to dvojutkáním s Astrou. Oni nebyli lepší, ale na to se nehraje. Kdybychom v jednom z těch dvou zápasů získali tři body, tak bychom postoupili."

Milan Petržela (kapitán Plzně): "Ukázalo se, že jsme mančaft. Zabrali jsme šponu a zvládli jsme to. Tím, že se do poločasu podařilo snížit, mužstvo bylo povzbuzeno. Věděli jsme, že se s nimi dá hrát. Ďury dal krásné dva góly. Někdy to tak sedne, že i hráči zvyklí na jiný post to nějak odkopou a dopadne to šťastně. Jen se ukázalo, že jsme na postup měli. Rozhodlo se ale v zápasech s Astrou. Kapitánská páska pro mě znamená hodně, kapitán je vždy zodpovědný za celé mužstvo, je to třešnička na dortu."

Michal Ďuriš (útočník Plzně): "Jsem rád hlavně za lidi, kteří přišli, i když v zápase o nic nešlo. Při příchodu na hřiště jsem věřil, že se s utkáním dá ještě něco dělat, ale že jej otočíme, jsem nečekal. Někdy i taková facka pomůže, dokázali jsme to i v minulé sezoně proti Spartě, kdy jsme v deseti dokázali zvítězit. Tento zápas byl v něčem podobný. Jsem tu už šest let, takže za takové zápasy jsem velmi rád. Nejsem spokojený s mojí momentální situací, ale nechci předbíhat. Za ty krásné roky tady jsem rád, a když lidi vyhlašují vaše jméno, tak si pak myslíte, že jste tu asi něco dokázali."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud