8. prosince 2016 • 22:52

Petrželovi bude chybět rytmus dvou zápasů v týdnu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hned ze dvou důvodů byl pro plzeňského Milana Petrželu závěrečný zápas Evropské ligy s Austrií Vídeň výjimečný. Od začátku zápasu nastoupil ve čtyřčlenné defenzivní linii na pozici pravého beka a na ruce měl připnutou kapitánskou pásku. Mužstvo dovedl k výhře 3:2, přestože Viktoria musela v deseti dotahovat dvoubrankové manko.


"Nerodilo se to jednoduše: penalta, prohrávali jsme 0:1, v deseti a v takové všelijaké sestavě. Ukázalo se ale, že jsme mančaft. To, že se do poločasu podařilo snížit, mužstvo povzbudilo. Věděli jsme, že se s nimi dá hrát, jejich útoční hráči už se pak tolik nevraceli, takže se dalo kombinovat na jejich půlce. Ďury (Michal Ďuriš) dal krásné dva góly," zhodnotil utkání Petržela.

Už v minulém zápase v Římě s AS se na pravém kraji obrany občas objevil, od začátku zápasu šlo ale u obvyklého křídla o premiéru. "Nejhorší bylo, když si to jejich záložník naváděl jeden na jednoho, vzdušné souboje mi také dělaly trochu problémy, jinak se to dalo zvládnout. Párkrát jsem zaspal vepředu a honil to na poslední chvíli, ale to je zvyk," uvedl třiatřicetiletý fotbalista.

Na neobvyklé pozici si zahrál také Jakub Hromada, jenž po vyloučení Lukáše Hejdy v 19. minutě přešel na post stopera. "Někdy to tak sedne, že i hráči zvyklí na jiný post to nějak odkopou a dopadne to šťastně," řekl Petržela.

Evropská liga bude bývalému reprezentantovi chybět. "Nepostup nás mrzí hodně, měli jsme na to. Nezvládli jsme ale zápasy s Astrou, v nichž se rozhodovalo. Vždy je lepší, když mančaft hraje hodně zápasů. Najedete na rytmus, kdy hrajete v týdnu i o víkendu, tolik se netrénuje, hráči se cítí líp, získávají sebedůvěru," poznamenal. Po náročném podzimu, kdy kromě klubových soutěží zasáhl i do zápasů národního týmu, si ale rád odpočine.

Po zimní přestávce Plzeň čeká boj o mistrovský titul. Viktoria drží jednobodové vedení před pražskou Slavií a má odložený zápas na hřišti Bohemians k dobru. "Proti Plzni se chce každý předvést, takže to s každým mužstvem bude hodně těžké. Každý titul je ale krásný a nechceme si jej ani teď nechat vzít," uvedl Petržela k šancím Západočechů na dosažení mistrovského hattricku.

Že by do jarní části Viktoria šla s výrazněji obměněným kádrem, to neočekává. "Mám zprávy takové, že se v týmu žádné velké změny dít nebudou. Nikdy člověk neví, zda přijde na někoho nabídka, která se nebude dát odmítnout, ale nemělo by jít o žádné zemětřesení," konstatoval a ujistil, že se svou pozicí v týmu je spokojený.

"Zatím nemám žádné plány na odchod. Samozřejmě nevím, co jim tady přelítne přes nos, jestli se budou chtít zbavit starých dědků. Ale dokud to půjde, tak se budu držet a budu chtít hrát. Začínal jsem jako dvojka na postu, který s Kopim (Janem Kopicem) máme. Povedlo se mi se tam přes něj dostat a udržet se tam, čehož si vážím. V tom věku, který mám, už mi občas bývalo naznačováno, že bych měl spíše dostřídávat," dodal Petržela, který s výjimkou sezony 2012/13, kdy hrál za bundesligový Augsburg, v Plzni působí už od roku 2008.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud