9. prosince 2016 • 17:43

Rychlobruslařka Erbanová byla v Heerenveenu desátá na pětistovce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rychlobruslařka Karolína Erbanová skončila desátá v závodě na 500 metrů na Světovém poháru v Heerenveenu a při druhém startu v seriálu o jedno místo vylepšila své dosavadní maximum v sezoně. Z vítězství se radovala Japonka Nao Kodairaová, za kterou Erbanová s časem 38,38 sekundy zaostala o 66 setin.


Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka vynechala úvod SP ze zdravotních důvodů, před týdnem v Astaně byla na pětistovce jedenáctá a následně musela startovat v divizi B, protože neměla dostatečný počet bodů. Druhé místo ve slabší skupině ji vrátilo do divize A.

V Heerenveenu se Erbanová představila hned ve druhé rozjížďce a dlouho se držela v popředí výsledkové listiny. Favoritky v čele s Kodairovou ji pak odsunuly na konec první desítky. Zisk 28 bodů Erbanovou posunul na průběžně osmnácté místo v disciplíně. V čele je dnes druhá Jü Ťing z Číny.

Erbanová byla jedinou Češkou, která se dnes ve čtvrtém podniku SP v Heerenveenu představila. Původně přihlášený tým kouč Petr Novák ze závodu odhlásil s ohledem na zdravotní stav Martiny Sáblíkové, která má stále problémy s pravým kolenem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud