9. prosince 2016 • 20:16

Litvínov porazil neoblíbený Zlín, v přesilovce rozhodl Sörvik

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Litvínova porazili ve 28. kole extraligy Zlín 2:1 a připsali si první výhru nad jihomoravským soupeřem v sezoně. Duel rozhodl přesilovkový gól Daniela Sörvika ve 44. minutě. Severočeši tak vyhráli doma podvanácté v řadě.


Do utkání vstoupili lépe hosté ze Zlína, ve 4. minutě střílel od modré Bořuta a Vlach dorážel, ale brankář Janus byl pozorný. Následovali dvě dobré příležitosti Říčky. Nejprve se pokoušel Januse překonat ranou z mezikruží a ve druhé šanci ujel v oslabení, slovenská brankářská opora Litvínova byla ale připravena.

Domácí se osmělili až v závěru třetiny. Kašík musel proti Pavlíkově bombě od modré vytasit pravý beton a následný pokus Válka ukryl do lapačky.

Již po devatenácti vteřinách druhé periody poslal Litvínov do vedení ranou z první Hübl. O pár vteřin později mohli domácí svůj náskok zvýšit, krásnou kombinaci svých spoluhráčů ovšem Lukeš v branku proměnit nedokázal. Kašíka následně nepřekonal ani jeho elitní spoluhráč Hübl, zlínský gólman předvedl bleskurychlý přesun a zabránil jasné brance.

Hostující gólman se zaskvěl i v následující šanci proti Hořavovi. A tak udeřili hosté. Marušákova bomba se odrazila od zadního mantinelu před branku, kde číhal pohotový Šťastný a srovnal na 1:1.

"Byl jsem venku z brankoviště a viděl jsem, jak se to odráží od mantinelu. Tak jsem to tam nějak jednou rukou doklepl," řekl popsal šťastnou vyrovnávací trefu střelec David Šťastný. V 35. minutě mohl otočit skóre Honejsek, z dorážky však trefil pouze Janusovu masku.

V 44. minutě poslal opět Litvínov do vedení přesilovkovou bombou Sörvik. "Občas to takto trénujeme, ale až teď nám to vyšlo pořádně. Byla před brankou výborná clona a Daniel to parádně propálil," ocenil svého spoluhráče Tomáš Pavelka.

Na druhé straně napálil Žižka brankovou konstrukci. Poté se opět ukázal skvěle chytající Janus, Říčka si pohrál s Pavelkou, ale Janus celou situaci zachránil rychlou lapačkou.

V 55. minutě obešel Lukeš obránce soupeře, v zakončení se mu puk postavil na hranu a vysoko přestřelil. Hosté zkusili v závěru hru bez brankáře a v posledních vteřinách byl blízko vyrovnání Honejsek, domácí však těsné vedení uhájili. Zlín tak nenavázal na předešlé dvě výhry.

"Petr Holík měl na hokejce vyrovnání, ale říkal mi po utkání, že mu to přeskočilo čepel. Naštěstí pro nás. Jsem rád, že jsme to zvládli, chlapci skákali do střel, padali po hlavách, klobouk dolů před celým týmem," řekl brankář Jaroslav Janus, jenž si připsal 32 úspěšných zákroků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud