10. prosince 2016 • 08:53

Satrapová držela naděje Češek na body, její zákroky ale nestačily

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brankářka Lucie Satrapová držela v pátek naděje českých házenkářek na mistrovství Evropy ve Švédsku na zisk bodů s Dánskem. Právě ona byla hlavním důvodem, proč český výběr vedl ještě v poločase nad favoritem o čtyři góly. Zatímco si její dánská konkurentka nesáhla na míč a musela střídat, Satrapová předváděla jeden zákrok za druhým. Ani to ale nestačilo a Češky prohrály 29:33.


Přesto Satrapovou pochválil trenér Jan Bašný i spoluhráčky. "Obrana nám nefungovala, ale držela nás Lucka. My jsme ale nechaly brankářky ve štychu," uvedla po zápase kapitánka Iveta Luzumová. "Soupeř se dostával do lehkých šancí, ale Lucka chytala výborně a několikrát nás podržela," řekl Bašný.

Satrapová nebyla po zápase s Černou Horou spokojená se svým výkonem a doufala, že spoluhráčkám víc pomůže. To se jí nyní dařilo. Kryla jak tvrdé střely z dálky, tak i rychlé protiútoky. "Určitě jsem holky podržela aspoň první poločas, ale škoda, že jsme to nedotáhly do sladkého konce. Bohužel na nás soupeřky zatáhly obranu a naše obrana se pak paradoxně víc otevřela," řekla Satrapová, která na posledních pár minut pustila do brány Petru Kudláčkovou.

Podle Satrapové týmu nevyšel vstup do druhé půle. Stejné to bylo i v předešlých utkáních s Maďarskem a Černou Horou. "Na tomto turnaji se trápíme se začátky druhých poločasů. Je to naše slabina a musíme s tím něco udělat. V tomto zápase jsme sice byly schopné odpovídat alespoň na dvě inkasované branky jedním gólem, ale potom se nám rozpadla obrana a ani v útoku nedokázaly holky najít recept na agresivní obranu," uvedla brankářka působící ve švédském Kristianstadu.

Podle ní Češky na Dánky měly. "Jen jsme nevydržely hrát celých 60 minut. Další zápasy budou ještě větší prověrkou. Doufám, že soupeře potrápíme a že si neřeknou, že jsme nějací outsideři, když jsme dokázaly hrát takové zápasy," dodala Satrapová.

Češky postoupily mezi 12 nejlepších týmů spolu s Dánskem a Maďarskem, nad kterým vyhrály, a mají tak dva body k dobru. Čekají je olympijské vítězky z Ruska, Rumunky s nejlepší házenkářkou světa Cristinou Neaguovou a Norky, které obhajují evropský titul a jsou i úřadujícími mistryněmi světa. Ze dvou šestičlenných skupin postupují dva nejlepší do semifinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud