10. prosince 2016 • 09:07

Trenér házenkářek Bašný věří na ME proti favoritkám v další body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na české házenkářky čekají v dalších bojích na mistrovství Evropy těžké soupeřky. Svěřenkyně Jana Bašného se utkají s letošními olympijskými vítězkami z Ruska, Rumunskem s nejlepší házenkářkou světa Cristinou Neaguovou a obhájkyněmi evropského titulu a úřadujícími mistryněmi světa z Norska. Trenér věří, že družstvo nějaké body získá.


V šestičlenné skupině jsou ještě Dánky a Maďarky. Češky si do ní odnesly dva body k dobru za výhru s Maďarskem, s Dánskem prohrály. "Ta poslední skupina D, v níž hrálo Norsko, Rumunsko a Rusko, byla ještě těžší než ta naše s Dánskem, Maďarskem a Černou Horou. Všechny tři naše zápasy budou nesmírně těžké a doufám, že obstojíme," uvedl Bašný.

Vzdávat se nechce. "V žádném případě neskládáme zbraně. Máme dva body a budeme se snažit získat další. Takové týmy se ničím nedají překvapit a těžko bychom na ně chystali překvapení za jeden nebo dva dny. Budeme hrát to, co máme netrénované a nacvičené. A budeme věřit, že ještě urveme nějaké body," dodal Bašný.

Češky byly už v základní skupině označovány za outsidera. V prvním zápase však překvapivě porazily Maďarsko o pět branek, potom o gól prohrály s Černou Horou a v závěrečném zápase potrápily Dánsko, nad kterým vedly 45 minut. Celý tým včetně hráček věří, že dokáže předvést dobré výkony i se špičkovými celky.

České házenkářky dosáhly největšího úspěchu na evropském šampionátu v letech 1994 a 2002, kdy skončily shodně na osmém místě. Při posledním startu před čtyřmi lety byly dvanácté, před dvěma lety na šampionátu chyběly.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud