10. prosince 2016 • 13:08

Góly si nepočítám, říká nejlepší česká střelkyně na ME Hrbková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Je nejstarší českou hráčkou na mistrovství Evropy házenkářek ve Švédsku a v každém zápase se národní tým může spolehnout na její branky. Devětadvacetiletá Michaela Hrbková je po třech utkáních nejlepší českou střelkyní na šampionátu s 15 trefami. Sama však říká, že si góly nepočítá, naopak ráda uvolňuje spoluhráčky.


Hrbková se pětkrát prosadila proti Maďarsku, šestkrát proti Černé Hoře a čtyřikrát proti Dánsku. "Tyhle statistiky vůbec nesleduju. Možná mamka mi to hlásí v Německu, když dám nějaké góly, ale pro mě to není tak důležité. Já mám větší radost, když někoho uvolním nebo nahraju na hezký gól," řekla hráčka německého Göppingenu.

Přestože nasázela nejvíce branek z českého týmu, sama k sobě bývá kritická. "I kdybych dala 20 gólů, vždycky najdu něco, co se mi nelíbilo. Po prohraném zápase nemůžu usnout, což bylo například po Dánsku. Přehrávám si v hlavě chyby a říkám si, co jsem mohla udělat líp. Potom většinou usínám vyčerpáním," přiznala Hrbková.

Stejně uvažovala i po utkání s Černou Horou, které Češky smolně prohrály o gól. Hrbková dala šest branek, nejvíce z Češek, přesto si vyčítala některé neproměněné šance. "Kdyby nám někdo před začátkem šampionátu řekl, že postoupíme a budeme mít dva body, možná bychom nevěřily. Teď sice hrajeme dobře, ale jsme spíš trošku zklamané, protože jsme byly kousek od výher. Na druhé straně jsem ráda, že máme pozitivní reakce od diváků a všech ostatních," uvedla Hrbková.

Jak trenér Maďarska Kim Rasmussen, tak kouč černohorského týmu Dragan Adžič uvedli, že Češky hrály dobré zápasy a mají kvalitní tým. Dán Klavs Bruun Jörgensen dokonce řekl, že české hráčky dosud neznal, ale bude si je pamatovat.

Češky ve skupině jednou vyhrály a dvakrát prohrály, přesto se dvěma body postoupily do dalších bojů. V neděli je čekají olympijské vítězky z Ruska, v úterý Rumunsko, které má nejlepší hráčku světa Cristinu Neaguovou, ve středu se postaví obhájkyním evropského titulu a úřadujícím mistryním světa z Norska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud