10. prosince 2016 • 14:13

Salčáková o házenkářkách na ME: Jsme jako jedna velká rodina

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Za jednu velkou rodinu, ve které panuje dobrá nálada a pohoda, považuje tým českých házenkářek na mistrovství Evropy ve Švédsku reprezentantka Kristýna Salčáková. Podle ní výkony národního celku a jeho postup do dalších bojů překvapil mnoho lidí v České republice.


Salčáková zažila už evropský šampionát v roce 2012 a mistrovství světa o rok později. V týmu patří k nejstarším a působí jako tmelící prvek. "Myslím, že tým je stmelený dost. Pořád jsme u někoho na pokoji, sledujeme s vedením zápasy, někdy na tréninku hrajeme hry, takže tým je taková jedna velká rodina. Hrát za reprezentaci v nás probouzí speciální pocity a jsme rády, že můžeme bojovat za Českou republiku," řekla Salčáková.

Nevadí jí ani, že nenastupuje v základní sestavě. "Nejsme tady za jednotlivce, ale jako tým. Verča Malá nastoupila do turnaje ve skvělé formě, a proto nebyl důvod zasahovat do sestavy. Pokud se mojí parťačce na postu daří, jsem jedině ráda. Ale budu vždy připravená na hřiště vletět a zastoupit ji," uvedla Salčáková.

Prostor dostala v zápase s Dánskem, ve kterém vstřelila svoji první branku na letošním šampionátu. Češky nakonec podlehly Dánkám o čtyři góly, přestože v poločase stejným rozdílem vedly. "Myslím, že jsme na ně byly dobře připravené, především na jejich vysunutou obranu. To se ukázalo v první půli. Dánky jsou ale dobře fyzicky i silově připravené. Jakmile to zatáhly, začaly jsme se trápit v útoku a projevily se jejich zkušenosti," konstatovala devětadvacetiletá křídelnice francouzského týmu Achenheim Truchtersheim.

I přes dvě porážky a jednu výhru ve skupině Češky postoupily do dalších bojů. "Myslím si, že je to překvapení pro většinu lidí v České republice. Pro mě zase tak ne. Tým si na postup věřil. Neřešily jsme, přes kterého půjdeme soupeře. Jsem ráda, že to vyšlo přes Maďarky, důležitý byl i zápas s Černou Horou, který jsme sice prohrály, ale dobrým výsledkem o jeden gól. Uvidíme, co nás teď čeká v další fázi, která je těžká," dodala Salčáková. Ve čtvrtfinálové skupině se Češky utkají s Ruskem, Rumunskem a Norskem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud