10. prosince 2016 • 14:57

Worleyová vyhrála v Sestriere druhý obří slalom SP za sebou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Francouzská lyžařka Tessa Worleyová ovládla druhý obří slalom Světového poháru za sebou. Dva týdny po vítězství v Killingtonu vyhrála specialistka na tuto disciplínu v Sestriere a připsala si jubilejní desátý triumf v kariéře.


Mistryně světa z roku 2013 Worleyová útočila na vítězství z děleného třetího místa po prvním kole. Díky nejrychlejší druhé jízdě porazila sedmadvacetiletá lyžařka o 15 setin sekundy Italku Sofii Goggiovou, jež se dostala na stupně vítězů počtvrté v ročníku. Třetí byla s odstupem 29 setin Švýcarka Lara Gutová, vítězka úvodního obřího slalomu sezony v Söldenu.

"Byl to krásný den. Sjezdovka, fanoušci, závod, všechno bylo skvělé. Holky útočily, takže jsem ráda, že jsem byla zase první. Není to jednoduché, musíte se každý závod snažit více než předtím," uvedla Worleyová, jež se v Killingtonu vrátila na stupně vítězů v SP po téměř třech letech.

Těsné vedení po prvním kole neudržela americká slalomářka Mikaela Shiffrinová a klesla na konečnou šestou pozici. Zůstala však v těsném osmibodovém vedení před Gutovou v celkovém pořadí SP.

Premiéra v sezoně SP nevyšla Kateřině Pauláthové, jež nedokončila první kolo. Třiadvacetiletá česká reprezentantka, která zatím na podzim absolvovala jen FIS závody a Evropský pohár, byla na posledním mezičase mimo postupovou třicítku a do cíle se nedostala.

V neděli se v Sestriere jede slalom.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud