10. prosince 2016 • 16:11

Paprstka znovu ovládl domácí cyklokrosový pohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Celkovým vítězem českého cyklokrosového poháru TOI TOI Cupu se stal podruhé za sebou Tomáš Paprstka. Poslední závod v Uničově vyhrál na blátivé trati stejně jako loni Němec Marcel Meisen před Belgičanem Dieterem Sweeckem. Paprstkovi stačilo k uhájení první pozice dojet na třetím místě se ztrátou 45 sekund na vítěze.


Jana Nesvadbu, který na něj na druhé příčce pohárové klasifikace ztrácel před závěrečným dílem sedm bodů, porazil o minutu. Jeho kolega z týmu Expres CZ-Merida Kolín dojel pátý.

Paprstka v sedmi závodech vystoupil pětkrát na stupně vítězů, z toho dvakrát vyhrál. V Uničově se vrátil na pódium poté, co v předchozích dvou závodech mezi nejlepší trojicí chyběl.

"Závod byl podle mých představ, akorát škoda že jsem se na špici neudržel. Ale kluci byli silnější," řekl čtyřiadvacetiletý jezdec České televizi. Pochvaloval si, že se na náročné rozbahněné trati na rozdíl od řady soupeřů vyhnul problémům. "Hodně rozhodovala technika, byla tu spousta utržených přehazovaček. Na to jsem si hlavně dával pozor. V každém okruhu vyměnil kolo, aby se mi nenamotal řetěz," uvedl Paprstka, který ovládl pohár již potřetí.

Závod žen vyhrála favorizovaná Kateřina Nash. Pátá žena olympijského závodu horských kol při prvním letošním startu v seriálu zvítězila o téměř dvě minuty před Martinou Kukulovou. Pohárové hodnocení ovládla Martina Mikulášková, která dojela v Uničově čtvrtá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud